Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Nefunkční klávesnice u NTB

Dobrý den,

ráda bych poprosila o radu. Zhruba před 14 dny se mi stalo, že se mi při psaní začala sekat klávesnice, přeskakovala, po chvíli přestala psát úplně a vůbec nereagovala žádná klávesa. Klávesnice na obrazovce, myš i externě připojená klávesnice fungovala, zazálohovala jsem si věci, pak se počítač úplně sekl a tak jsem jej vypnula, na druhý pokus se pak zvládl zapnout, udělala jsem obnovu kontrolního bodu - tehdy jsem si myslela, že je stav zapříčiněn staženým souborem a virem v něm. Nyní se mi tato situace z ničeho nic stala znovu, takže jsem vypnula notebook, na druhý pokus se pak zvládl zapnout, klávesnice již fungovala, ale načítání aplikací bylo velice pomalé. Již delší dobu se mi stává, že mi nefunguje psaní dvojtečky, otazníku pomocí shift + znaků nalevo od něj, což myslím, že bude souviset.

Nejsem bohužel počítačový expert, antivir mám placený Kaspersky, ten žádný problém nehlásí. Mohla bych poprosit o radu, co se s tímto problémem dá dělat? Zda je možno nějakou součástku vyměnit či se můžu po 3,5 letech s ntb rozloučit. Mám v plánu dát ho ke kontrole někomu, kdo tomu rozumí, ale ráda bych i přes to předem věděla, co se s tím třeba dá dělat. Je pravda, že minule i dnes jsem poté objevila, že to po mně chtělo aktualizaci systému, jestli to s tím zaseknutím souvisí, netuším.

Notebook mám Lenovo Idepad 510-15IKB zhruba 3,5 roku starý s W10, procesorem intel core i5 7200CPU s 2,5 a 2,70 GHz; 8 GB RAM.

Děkuji všem za případné rady a postřehy.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny