Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Integrovana grafika+dedikovana

Ahojte ludia, mam na vas otazocku s ktorou si neviem rady. Mam notebook s integrovanou intelackou grafikou plus dedikovanou AMD. Pripajam cez hdmi slot ext monitor do intelackej grafiky, ale hry pustam cez dedikovanu. Mozu sa tieto grafiky navzajom bit alebo je v poriadku to takto pouzivat? Hram na tom len stare csko 1.6 a neviem si vysvetlit suvislosti preco sa to deje, ale pri rozliseni fullhd vo windowse a 640x480 v hre mi pada fps, pri rozliseni 800x600 vo windowse fpsko drzi na 100. Zaroven pri nastaveni skalovania monitoru (aby som mal orezane kraje - black bars) vo wine sa mi nastavenie ingame prehodi a black bary zmiznu. Musim po kazdom zapnuti rucne zmenit cez tlacitka monitoru z Widescreen na 4:3. Moze robit problem prave to, ze sa tie grafiky biju? Neviem to otestovat bez monitoru nakolko display na nb nefunguje. Snad som dobre opisal co myslim, diky caute.

Předmět Autor Datum
Mnohí výrobcovia - najmä low-end a middle-end noťasov to majú nastavené tak, že všetko sa deje na in…
yYy 21.06.2020 13:00
yYy
Wau, dakujem za komplexnu odpoved:)) akurat mi nesedi podla toho co vidim ta posledna cast, ze v not… poslední
enormito 21.06.2020 13:47
enormito

Mnohí výrobcovia - najmä low-end a middle-end noťasov to majú nastavené tak, že všetko sa deje na integrovanej grafike (hlavné výpočty), ale v prípade hier dedikovaná sa pripája ako akcelerátor a dokončuje zložitejšie výpočty (texture, shaders, vertex a pod.) a následné zobrazovanie.
Iné je to u herných NB, kde je dedikovaná na to určená, aby všetko vykonávala ona. Integrovaná v tom prípade sa používa len vtedy, ak nie je potrebný veľky grafický výkon - predsa len dedikovaná si poriadne zakúri a aj zožerie.
V noťasi HDMI výstup je z dedikovanej - všetko už ide z dedikovanej - len v prípade, že nie je potrebná dedikovaná, grafický výstup cez dedikovanú len bez zmeny "prefičí" (nespracuváva ho).
Iné je to u VGA - ten je len z integrovanej (žiaľ).

Wau, dakujem za komplexnu odpoved:)) akurat mi nesedi podla toho co vidim ta posledna cast, ze v notasi ide hdmi cez dedikovanu, pretoze v amd ovladaci nemam vobec display nastavenia, naopak v integrovanej intelackej display nastavenia mam, z toho som vychadzal, ze hdmi vystup ide do integrovanej. Zle hovorim?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru