Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno propojení settopboxu a PC

Mám starší PC ACER 3000 s 1 konektorem VGA a chtěl bych poradit zda lze k němu připojit nový settopbox DBT2 s výstupem scart a nebo HDMI a použít PC jako TV.Případně připojit do vstupu USB 2. přes nějakou redukci.
Díky.Bela

Předmět Autor Datum
Nie to sa neda, na nb mas len vystup, cize nemoze ho pouzit ako monitor a usb je urcene len na disky… nový
fleg 29.06.2020 11:58
fleg
Propojení STB->PC by bylo možné přes televizní kartu (s analogovým nebo HDMI vstupem, ovšem toto něj… nový
ml1 29.06.2020 12:56
ml1
Je to hlavně zbytečné ho připojovat k PC. Ten STB DVB T2 má vše potřebné a stačí ho připojit k monit… poslední
leo 29.06.2020 13:20
leo

Propojení STB->PC by bylo možné přes televizní kartu (s analogovým nebo HDMI vstupem, ovšem toto nějak zmizelo z trhu, jsou pouze takové ty čínské kolíky, které by se daly připojit na scart), ale pro použití PC jako TV je to zbytečná komplikace, to už je rovnou lepší pořídit TV kartu DVB-T2 do počítače (používám AVER TD-310, byla to kdysi jediná na českém trhu co podporovala T2, ale sortiment je snad dnes už bohatší; tato funguje i v XP (ovšem počítače generace XP mají už trochu problém s dekódováním h265) a programům se hlásí jako DVB-T takže funguje i se staršími programy, které pojem T2 neslyšely (musí ovšem si umět poradit s h265, je to prostě ten případ sladké nevědomosti)).
Na propojení PC->TV se dá použít redukce, pokud TV nemá VGA vstup (ale neni to levné, musí se VGA>HDMI případně ještě HDMI>AV).
Propojení PC->STB je podle mě nemožné. (Snad jenom jako úložiště, ale co jsem kdy zkoušel, bylo to vždy šíleně pomalé.)

Tak to jsou snad všechny tři možnosti, které přichází do úvahy.

Je to hlavně zbytečné ho připojovat k PC. Ten STB DVB T2 má vše potřebné a stačí ho připojit k monitoru, nejlépe pomocí HDMI. Pokud nemá monitor reproduktory, stačí ze scart výstupu STB vytáhnout 3 dráty L/P kanál a G, a připojit přes Jack 3,5 mm k počítačovým reproduktorům.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru