Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pripojenie k VPN

Mam vo win10 zadefinovane pripojenie k VPN, teda nazov, Ip adresu, meno, heslo. Win+I, siet a internet, VPN . . . odtialto mi to funguje.
Le potreboval by som nejakeho jednoducheho zastupcu na plochu . . . tak som vyrobil bat subor kde je rasdial nazov_pripojenia. Toto nefunguje, pri overovani mena a hesla chyba tusim 601, odmietne ma pripojit. Ale ked doplnim parametre este o meno a heslo tak to prejde. Ako to vlastne funguje? Ked napisem nazov pripojenia, tak najde nazov toho zadefinovaneho, preco si odtial nezoberie aj meno aheslo ked tam je? Ked dam v tom bat subore iny nazov, tak to skonci hned, takze j ejasne ze to hlada v tych zadefinovanych . . . . nechce, mat heslo takto na ociach, tam to bolo aspon trosku skryte . . . . da sa to nejako obist? Alebo asko spravit prihlasenie na jeden klik ?

Předmět Autor Datum
Rasdial je přístup na VPN přes příkazový řádek. On nepoužívá to, co tam máš předdefinované, jméno př…
Jan Fiala 01.07.2020 13:07
Jan Fiala
Zaujimave je, ze ked som zadal uz zadefinovany nazov tak vratil chybu ohladne pripojenia, ked som zm…
truhlik 01.07.2020 13:33
truhlik
Pouzi rasphone miesto rasdial. poslední
fleg 01.07.2020 16:03
fleg

Rasdial je přístup na VPN přes příkazový řádek.
On nepoužívá to, co tam máš předdefinované, jméno připojení tam dáváš jako argument proto, abys jej mohl přes příkazový řádek zase odpojit:

rasdial [entryname] /DISCONNECT

Více informací dostaneš, když v příkazovém okně zadáš:

rasdial /?

Pokud si chceš hrát s tím svým předdefinovaným profilem, zkus:

rasdial jmeno_pripojeni /PHONEBOOK:ten_tvuj_preddefinovany

Zaujimave je, ze ked som zadal uz zadefinovany nazov tak vratil chybu ohladne pripojenia, ked som zmenil nazov na taky ktory nikde nemam, tak vratil uplne inu chybu
bez mena a hesla
Remote Access error 691 - The remote connection was denied because the user name and password combination you provided is not recognized, or the selected authentication protocol is not permitted on the remote access server.
iny nazov vpn
emote Access error 623 - The system could not find the phone book entry for this connection.

Nazov vpn mam s medzerou, ked to tak napisem, tak nic, len mi hned hodi napovedu, ked ho dam do uvodzoviek, tak napise ze taky nenasiel, ako keby bral do nazvu aj tie uvodzovky . . . .

Vyzera to tak, ze cas nad tymto straveny sa nerovna casu otvorit win+I atd atd . . . . :-)

Vdaka.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru