Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Linux Mint 19.3 - Nastavenie obrazu (kontrast, gamma, sýtosť...)

Skúšal som všetky známejšie distribúcie a najviac ma zaujal práve Mint a ako druhý Manjaro. Skúšal som aj ZORIN OS... O linux som sa začal zaujímať len nedávno takže sa ešte len učím základy. V Minte je to vlastne prvý problém čo riešim, všetko ostatné vyhovuje. Návody z rôzných fór som si prešiel ale nenašiel som ideálne riešenie. Zníženie hodnoty gamma síce pomôže tomu TNku ale úplne kľúčové je práve upraviť hodnotu sýtosti. Skúšal som zopár ICC profilov ktoré sú v Minte v nastavení farieb ale nenašiel som to čo hľadám.

Písal si že je možné si ICC profil vytvoriť. Našiel som v tom nastavení farieb možnosť pridať profil ale ako ho vytvoriť sa mi zatiaľ nedarí nájsť návod ako nato...

fallon: Linux nepoužívam ako hlavný OS. Je to len experiment a spôsob ako sa naučiť novým veciam okolo problematiky veci... Nemáš ale vôbec pravdu že je Linux Mint nejakým nedorobkom. Netvrdím že je to plnohodnotný OS, neviem si predstaviť fungovať na Linuxe respektíve bez W10. Sú ale aj mnohé vlastnosti trebarz mnou riešeného Mintu ktoré prevyšujú W10. Mnohé riešenia ktoré som v Linuxových distribúciach objavil ma veľmi prekvapili a je smutné že W10 neide podobnou cestou. Sú hromady toho čo by sa dalo vymenovať. Napríklad obyčajné kopírovanie dát, odhadovaný čas do dokončenia, veľkosť nejakej zložky. Tieto veci Windows nevie spočítať. Je úplne bežné že má Windows problém spočítať zložky ktoré obsahujú stovky GB. Ďalšia vec je že nevie spočítať ako dlho sa bude kopírovať. Netuším čo za algoritmy nato MS používa ale ja si ani nepamätám žeby to Windows niekedy spočítal správne ak rátam od XPčka až po súčasnosť :D
Samozrejme absencia bloatware je tiež výhoda ktorú musím spomenúť a taktiež mám vždy z akejkoľvek Linux distribúcie pocit že ten OS pracuje pre mňa. V prípade Windowsu mám vždy pocit že pracujem pre blaho Microsoftu respektíve že ten OS ide proti mne.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny