Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Jaký je rozdíl mezi kopírováním a spuštěním/otevíráním souboru?

Tak jse zdá, že jsem to alespoň částečně uspokojivě vyřešil. Bohužel mě vše celou dobu svádělo k tomu, že je problém v síťovce u klientů, coč se nakonec ukázalo jako slepá ulička a ztráta spousty času. Problém, jak se zdá, spočívá v Receive Segment Coalescing (RSC), a to jak v hypervizorovi, tak ve virtuálce. Když jsem jej vypnul ve virtuálce, dostal jsem se na slušných 400 Mb/s, když pouze v hypervizoru, pak to bylo stejné, tedy ~26Kb/s, no a když v jsem jej vypnul v obou, pak 750Mb/s, což je hodnota, které dosahují síťovky I211. Také jsem testovně zainstaloval Win2016 hypervizora s virtuálkou (bez domény) a víc než 550Mb/s jsem z toho nedostal. Takže myslím, že už to asi o moc lepší nebude.

Tož tohle mi pomohlo (tím neříkám, že to pomůže všem):

V Powershellu hypervizora zjisistit jméno virtuálního adaptéru:

Get-NetAdapter -name "*"

A vypnout RSC:

Disable-NetAdapterRsc -Name "Jméno_Virtálního_Adaptéru"

No a virtuálu také vypnout RSC:

Disable-NetAdapterRsc -Name "*"

Ještě se zdá, že to má drobnou mouchu, první přenos je "jen" 550Mb/s, pak už to vše švihá. Je ještě více možností, jak vypnout RSC, jednou z nich je rovnou na vSwitchi, to už jsem neměl sílu testovat, to zkusím příští víkend, pokud se nebude pracovat.

EDIT: Zapomněl jsem napsat, že by také mohlo být řešením, dedikovat virtuálce fyzickou síťovku (nezkoušel jsem).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny