Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Jaký je rozdíl mezi kopírováním a spuštěním/otevíráním souboru?

Zdravím,
prosím o jakoukoliv radu, sem v koncích. Pokud otevírám velký soubor nebo spouštím nějaký velký instalátor ze serverového úložiště (doménový Windows Server 2019 Hyper-V virtuál, hypervizor je taky Windows Server 2019), pak dosahuji přenosové rychlosti 26,2 Mb/s, ty špičky jsou 34,1 Mb/s, viz obrázek sit1.png. Pokud ale ten samý soubor kopíruji, pak dosahuji rychlosti 981 Mb/s, viz obrázek sit2.png. Zajímavé je také to, že se to děje pouze na síťových kartách Intel I219-LM, máme ještě karty Intel I211 a na těch se to neděje. Dokonce máme počítače, které mají obě tyto karty a na I219-LM je to takto pomalé a na I211 rychlé. Server má Intel I219-LM a Realtek PCIe 2,5GbE Family Controler, na obou se to chová stejně.

Také jsem přišel na to, že když pod běžícím virtuálem zrestartuju hypervizor, tzn. že se virtuál uloží a po restartu se automaticky spustí, tak to běží dobře, pokud virtuál nejdříve vypnu a nechám jej spustit po restartu hypervizora, pak je to pomalé. To mi hlava nebere už vůbec...

Ještě raději napíšu, že Defender i firewall je vypnut jak v hypervizorovi, tak v doménovém serveru i na koncových stanicích.

Nějaké nápady jak postupovat? Netušíte, jaký je rozdíl mezi tím, když soubor otevírám či spouštím exe soubor ze síťového úložiště oproti tomu, když jej pouze kopíruji?

Díky,
nofu

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny