Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Nefunkčnosť USB vstupov televízora

Dobrý deň, pred cca 3 mesiacmi som začal používať USB hub( https://www.aliexpress.com/item/33022419824.html ) k zapájaniu USB úložísk do TV. Dôvodom nebol nedostatok USB vstupov ale ich neprístupnosť. Vyriešil som to teda zapojením USB hubu ktorý som umiestnil tak aby som bez problémov vždy zapojil čo potrebujem. Fungovalo to celý čas ale teraz už USB úložisko nenačíta. USB vstup ani žiadna iná koncovka nebola pod tlakom čiže sa nemohla mechanicky poškodiť. USB vstupy na USB hube som vždy vypol vypínačom vedľa USB stupu. Kontrolné LEDky pri zapnutí USB vstupu na USB hube svietia a skúšal som zapojiť mobil cez USB kábel a normálne sa začal nabíjať čiže šťava ide ale dáta neidú cez USB. TV je už 10 rokov stará ale aj tak sa mi to nejako nezdá že by sa to takto pokazilo. Napadlo mi či nemôže byť na vine USB hub. Môže USB hub spôsobiť poškodenie zariadenia, napríklad v tomto prípade TV?

Předmět Autor Datum
Otestuj porty na PC mašine. Potom bude vadný panel na TV pre tento vstup.
Nuda 15.07.2020 13:56
Nuda
Skúšal som zapájať napriamo do USB vstupu v TV čiže chyba nieje v USB hube ale priamo v USB vstupe t…
mw123 15.07.2020 14:09
mw123
Předpokládám, že v manuálu určitě bude, že se nemá používat USB HUB k TV. Já to alespoň mám...
Abox 15.07.2020 15:12
Abox
Používať USB Hub pre USB vstup na telke je VOLOVINA! USB na telke dáva 500mA. A ak pripojíš viacej z…
yYy 15.07.2020 16:49
yYy
1.problém: externí disk potřebuje těch 5V, bez úbytku napětí na zbytečných kontaktech. jestli jsou t…
lední brtník 15.07.2020 17:17
lední brtník
Ak to zhrniem tak bola chyba pripájať USB HUB do TV. Určite nabudúce použijem USB predlžovací kábel…
mw123 15.07.2020 20:22
mw123
Jsou i huby s napájecím adaptérem, to by mohlo být řešení, externí disk/flash dostává napájení z ada…
Prim 16.07.2020 06:53
Prim
Ano, máte pravdu, a dokonce ten uváděný hub napájecí adaptér má taky (viz. odkaz v dotazu), ale jsou…
FeRi22 16.07.2020 08:50
FeRi22
to je menší zlo, tento hub je taky aktivní. ale záleží, jak je skutečně zapojený vypínač vedle. jest… poslední
lední brtník 16.07.2020 11:31
lední brtník
A coz takhle pouzit reseni ze soucasneho stoleti a prehravat to primo po siti - bud primo v TV, poku…
CalebCox 15.07.2020 20:56
CalebCox

Skúšal som zapájať napriamo do USB vstupu v TV čiže chyba nieje v USB hube ale priamo v USB vstupe televízora. Je ale nemožné aby USB hub spôsobil poškodenie USB vstupov alebo nejakého radiča na základnej doske TV? Opravovať to už nebudem, je to starý TV... Len chcem do budúcna vedieť či sa mám z toho poučiť štýlom že nebudem používať USB hub ak môže spôsobiť poškodenie TV...

Používať USB Hub pre USB vstup na telke je VOLOVINA! USB na telke dáva 500mA. A ak pripojíš viacej zariadení - napr. 2-3 ext.HDD - tak si to spočítaj, koľko odrazu si pýtajú. A nečudo, že môžeš USB na telke odpáliť.
To už je rozumnejšie použiť SAMOSTATNÝ USB kábel - koncovka bude v dosahu a len budeš pripájať. Kábel je omnoho lacnejší ako oprava telky, alebo USB Hub.

1.problém:
externí disk potřebuje těch 5V, bez úbytku napětí na zbytečných kontaktech. jestli jsou ty vypínače řazené v sérii k napájení usb, je to průser.

kolébkové spínače jsou určené pro střídavý proud, průchodem se i samočinně čistí, navíc u 230V nevadí mírně zvednutý přechodový odpor.
ss proud ten přechodový odpor kontaktů vypínače zhoršuje, a není tam žádná rezerva v napájení.

zapojit zezadu krátký silnější prodlužovací kabel usb2, nebo pro otestování přímo bez něf - funguje ten disk?

2.problém:
vypínače na hubu svádí k vypínání za chodu, to je stejný nešvar jako u pc: na disku vznikají chyby souborového systému. flashky to rychle popravuje, ale ani disky proti tomu nejsou odolné.

Ak to zhrniem tak bola chyba pripájať USB HUB do TV. Určite nabudúce použijem USB predlžovací kábel ktorý si zavediem a upevním niekam odkiaľ to bude prístupnejšie.

Mal som tam vždy zapojené maximálne jedno zariadenie a vlastne to vždy boli len obyčajné USB flešky. USB hub má 4x USB 3.0 vstup a všetky som vždy mal zhasnuté a len ak som potreboval tak som zapol prepínač a pripojil USB flešku. Je ale pravda že keď som to testoval tak som zapol aj všetky prepínače naraz a ak tie LEDky žrali viac ako ten USB vstup na TV vedel zvládnuť tak to vidím ako príčinu...

Vďaka všetkým za rady. Opravovať to už nemá cenu na takto starej TV, stále mám možnosť prehrávať cez HDMI priamo z počítača nakoľko mám do TV natiahnutý natrvalo HDMI kábel. Do budúcna sa jednoznačne vyhnem zapájaniu USB hubu do TV.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru