Předmět Autor Datum
Na to všechno stačí Adobe premiéra a ne nějakých tucet programu od noname.
Sempron 18.07.2020 17:18
Sempron
Tak super jen na zkoušku jsem stáhl hned ten první a udělal kontrolu ve virustotal :) ani není třeba…
rakip 18.07.2020 17:59
rakip
Stahnul jsem namatkou ten treti a udelal kontrolu ve Virustotalu: Ze 72 enginu hlasi neco zavadneho…
RedMaX 18.07.2020 18:40
RedMaX
lenže tu nejde o škodnú, len sa kontroluje dekompilovaná *exe inštalačka na kontakty s odoslaním (pr…
Nuda 18.07.2020 18:44
Nuda
JRT.exe mi vymazal ten video converter... Windows Defender nic nehlásil.
IQ37 18.07.2020 20:20
IQ37
defender funguje. proto ho nebožákům doporučuju: hlásí minimum, to co ohlásí je stejně k ničemu, jin…
lední brtník 18.07.2020 22:47
lední brtník
Tak zkus jen adwcleaner.
rakip 19.07.2020 00:48
rakip
JRT.exe je robený viac menej na kontrolu browserov, doplnkov, cookies. Maže bez rozmyslu, čo mu výv…
Nuda 19.07.2020 07:28
Nuda
Já jsem tím chtěl jenom říct, že těm programům z odkazu nahoře "zadara" moc nevěřím. Nainstalovalo m… poslední
IQ37 19.07.2020 13:02
IQ37

Stahnul jsem namatkou ten treti a udelal kontrolu ve Virustotalu:

Ze 72 enginu hlasi neco zavadneho jenom 3 a to:

Eset-NOD32: A Variant Bundle Loader - proste to bundluji k jinym aplikacim nebo naopak v tom maji nejaky bundle schovany, mohl bych zkusit nainstalovat, ale podobny soft nepotrebuju.

Comodo: Application Unwanted - podobne jako u Esetu, vyhodnotili to jako aplikaci, kterou mozna mit v PC nechces, asi to pridavaji do nejakych bundlu.

AVG: FileRepMalware - nevim co to znamena, ale AVG obvykle keca, takze ty vubec neberu vazne.

---

Jednoduse chce to krome cerveneho vysledku umet ten vysledek cist, aplikace sami o sobe zadne nebezpecni nejspis neobsahuji. Ale osobne je povazuju za zbytecne, je podobnych spousta a treba i dobrych open-source.

Kdybych se ridil jen tim, ze na me neco cerveneho vyskoci, bych si nikdy nemohl spustit zadny trainer do hry, protoze ty svym principem do neceho hackem zasahuji, takze je dobre antiviry vzdy vyhodnoti jako cervene, ovsem prave treba Eset tomu dava dobre popisky, ze kterych si clovek udela predstavu, jestli ta aplikace predstavuje nebezpeci nebo je prave tim, co potrebuji.

lenže tu nejde o škodnú, len sa kontroluje dekompilovaná *exe inštalačka na kontakty s odoslaním (pripájaním sa) dát smerom na materské servery do dielne vývojárov po nainštalovaní SW do systému. Na to stačí Firewall nastavený v Interaktívnom režime so zablokovaním príslušnej IP adresy po inštalácii SW.

Virustotall sa plaší nad každým neznámym prdom, ktorý nestačili nahodiť do výnimiek.

Škodná sa kontroluje výhradne forenzne až po nainštalovaní SW do systému, pod nejakým live ISO AV typu Sysrescue, pri uspatých dátach na pevnom disku, napr. Dr.Web Live CD ISO a spol. xindlov, nabútovaním mašiny z externého média. Až potom je smerodajný výsledok kontroly na malicious.

.

JRT.exe je robený viac menej na kontrolu browserov, doplnkov, cookies.

Maže bez rozmyslu, čo mu vývojári nestihli vložiť do výnimiek. Hlavne ak zistí pre neho doposiaľ neznáme pripájanie na servery s odosielaním dát. (Vo Firefox mazal toho hodne z radov doplnkov)

Obdobne takto postupuje mocný nástroj: SpyHunter4/5, plaší sa nad vecami v doplnkoch a rozšírení browserov, lenže poskytne po kontrole pred bezhlavým mazaním "na tvrdo", výber pre samotného užívateľa. (naposledy označoval ako škodnú doplnok PrivacyBadger pre Firefox). Tuším sa vývojári v ostatnom čase polepšili, začali pridávať neškodné výnimky do svojej databázy pri heuristike podobne, ako v prípade free: RougeKillerx64 - Portable.

Já jsem tím chtěl jenom říct, že těm programům z odkazu nahoře "zadara" moc nevěřím. Nainstalovalo mi to bez ptaní do Program Files složku s nějakým .exe (název si už nepamatuju), který se dokonce přidal do Služeb a byl spuštěný. Dohledal jsem na netu, že je to nějaký pomocník pro adware. Takže JRT ten converter smázl oprávněně.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru