Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tak, aby voľného miesta na "koláči grafu" zostalo k dobru aspoň 25GiB okrem samotného W10, obslužnéh… poslední
Nuda 20.07.2020 02:53
Nuda

Tak, aby voľného miesta na "koláči grafu" zostalo k dobru aspoň 25GiB okrem samotného W10, obslužného SW, swap, pagefile, prípadne hiberfile v roote C:\.

Je to preto nutné, aby sa dali doinštalovávať veľké záplaty W10. V opačnom prípade by ich desina odmietala po stiahnutí rozbaliť s dokončením WU, hoci by bol tvoj HW pripravený a kompatibilný s novými záplatami.

Takže do budúcna nechaj s rezervou voľného miesta aj 40GiB na C:\.

A to ešte nehovorím o zložke: "C:\Windows\servicing\LCU\*", do ktorej si ako bonus nacpe desina komplet veľké balíky záplat Rollup, ponecháva si ich v zložke na semeno, hoc sú zbytočné po úspešnej záplate. Takýmito zásahmi potom W10 boptná do nezmyselných GB dát na C:\, že už ani vymakaný číňan, Dism++ v Expert mode, nestíha na jej zoštíhlenie.

Je to zase jedna z pitomostí Windows, že vývojári MS si vynútili rozbaľovacie miesto výhradne na primárnom oddiele C:\ určené pre stiahnutie a dekompresiu stiahnutej záplaty, prípadne do koreňa rootu sa rozhodli uložiť komplet zálohu v zložke Windows_Old a spol. torza. Ako keby celá operácia našla vykonať napríklad na druhom voľnom logickom oddiele alebo na externom úložisku kde je dostatok miesta a holé, dekompilované dáta iba nacpať do systému. MS sa bojí o odhalenie ich vzácneho, jedinečného strojového kódu kernel.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru