Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem SFX zdroj Corsair SF vs. Seasonic Focus SGX

Máš pravdu RM650x je overkill pre gtx1060 ale v čase kedy som kupoval bol tento zdroj za dobrú cenu a neoplatilo sa kupovať nižšiu verziu série RMx. Zatiaľ odložím kupovanie SFX a tak ako píšeš keď budem zostavovať SFX build tak to budem riešiť potom.

Možno ani nebude nič potrebné meniť. Totiž nechcem isť do totálne ultimátneho miniPC a vystačím si teda aj s ITX skriňou ktorá podporuje ATX zdroj. Ide o to že načo meniť za SFX aj tam môžem dať ATX zdroj. Problém ale s týmto mojim RM650x už mám takmer jeden rok. Začalo to už dávnejšie po vypnutí počítača začne pískať/bzučať ale v tej dobe si myslím že by to neprešlo na reklamácii. Neustále sa to ale zhoršuje a dnes by to už možno aj prešlo. Tesne po vypnutí počítača je jasne počuť aj zo vzdialenosti niekoľkých metrov také pískanie zo zdroja a postupne sa to síce stíši ale počuť to neustále keď je PC vypnutý. Jediné riešenie je vypnutie vypínača na zdroji. Preto som zvažoval že ho predám a kúpim SFX. Lenže ak je možnosť to vyreklamovať tak to vyzerá ako lepšia varianta.

Mohol som nejako nesprávnym používaním zdroja spôsobiť takúto chybu alebo je to proste zlý kus prípadne celkovo problém celej série? Ako píšem je v tom kompe len gtx1060 takže zaťažovaný ten komp nebol nikdy. Napadlo mi či to nemôže spôsobovať že je otočený opačne čiže vetrákom smerom dole nasáva cez mriežku v skrini. Elektronika v zdroji je ale opačne a nie som si istý či je to stavané na takúto prevádzku. Zo spodu je v skrini mriežka takže vetrák môže nasávať, je tam ale aj dosť jemný filter ktorý by teoreticky mohol brániť prudeniu vzduchu. Môže filter spôsobiť prehriatie zdroja a následne poškodenie ktoré spôsobuje hlučnosť po vypnutí?

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny