Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem jaký notebook

Ahoj,potřeboval bych poradit,jaký notebook bych měl koupit synovi.Je mu 17 let.Bude občas hrát určitě nějakou hru,ale hlavně bych potřeboval,aby měl webovou kameru,neboť je syn neslyšící a kameru potřebuje na komunikaci ve znakové řeči.S cenou bych se nechtěl dostat přes 15 000,-.Dále se mi moc nezamlouvají Visty,rád bych aby byl notebook bez systemu.Chtěl bych koupit XP home a doma si je nainstalovat sám.Nebo zakoupit alespoń licenci,aby mi je nainstalovali v obchodě.Já i mí známí máme zkušenost,že na Vista,nejdou nějaké starší programy.Tak proto.Dále mi známý mi poradil,abych koupil s dvoujádrovým procesorem.Ale paměť,rychlost procesor,harddisk,grafika atd. nevím.Uvažoval jsem o ASUS,neboť ho má známá asi 3 roky,a maká bez problému.Dále jsem se chtěl zeptat,když je v budově internátu Wifi,tak ji musí mít i notebook,že?To je další věc,kterou bych potřeboval aby už byla součástí notebooku.Můžete mi někdo objasnit na jakém principu wifi funguje?Když se na ni připojí víc lidí,tak se ztrácí rychlost internetu?Moc díky za odpovědi.M.

Předmět Autor Datum
Za 15 to asi nebude nic kvalitního. Co hmotnost, velikost displeje, výdrž na aku? Uvažoval jsem o A…
Pavel 10.09.2008 18:04
Pavel
1. příště raději polož vícero dotazů (např. alespoň odděl dotaz notebook a wifi) 2. cena 15000 je do…
touchwood 10.09.2008 18:08
touchwood
ještě "msi" začíná na "a" (já myslel že tato shitznačka dávno neexistuje, vyvedl mě z toho kolega kt… poslední
lední brtník 11.09.2008 16:39
lední brtník
Myslím, že pro Vaše požadavky hledejte NB, který splňuje toto : RAM alespoň 1 GB, grafika ATI (popř.…
jbo 11.09.2008 15:12
jbo
HP Compaq 6735s, mam ho a je super, de mi všechno, má webku, wifi, dvoujádrofka procesor taky je a s…
fosiczka 11.09.2008 15:55
fosiczka

Za 15 to asi nebude nic kvalitního. Co hmotnost, velikost displeje, výdrž na aku?

Uvažoval jsem o ASUS,neboť ho má známá asi 3 roky,a maká bez problému.

Irelevantní.

Dále jsem se chtěl zeptat,když je v budově internátu Wifi,tak ji musí mít i notebook,že?

Nemusí. Chce-li se však k této síti připojit, pak musí (nebo externí adaptér). Nicméně, otázka je už zbytečná, každej dnes prodávanej novej noťas wifi má.

Můžete mi někdo objasnit na jakém principu wifi funguje?Když se na ni připojí víc lidí,tak se ztrácí rychlost internetu?

Tohle primárně nesouvisí s technologií wifi. Laikovi se dá říct asi tohle: bude-li na síti wifi deset lidí, pak v průměru jim to při současným používání pojede cca desetkrát pomaleji oproti situaci, kdy bude na síti jeden.
Bude-li internet používán jen na prohlížení internetu (bez videa), pak jich tam může být něurekom.

Pavel

1. příště raději polož vícero dotazů (např. alespoň odděl dotaz notebook a wifi)
2. cena 15000 je dost limitující, za to jsou jen šlupky, které se na hry rozhodně nehodí (ony se na hry notebooky nehodí vůbec, a jestli někdo tvrdí opak, tak přinejlepším tvrdí blbost, v horším případě lže)
3. vyhnul bych se všemu, co začíná na "A" (Asus, Acer apod. šlupky non plus ultra)
4. konkrétní model si vyber dle preferencí, osobně doporučuju držet se zavedených, spolehlivých značek s dobrým servisem (např. HP, Dell)
5. CPU je nepodstatný, na běžnou práci stačí jakékoliv dvoujádro, paměť jako u desktopu, tj. 2 a více GB, wifi rozhraní mají dnes snad už všechny prodávané notebooky...
6. wifi - základy si přečti zde: Wi-Fi (i s linky), nemá smysl tady vypisovat jak fungují věci
7. wifi samozřejmě s rostoucím počtem klientů zcela logicky "ztrácí rychlost" - všichni se přece dělí o stále stejné přenosové pásmo...

Myslím, že pro Vaše požadavky hledejte NB, který splňuje toto : RAM alespoň 1 GB, grafika ATI (popř. nVidia, ne Intel, VIA ani SiS). Nevětší problém je dnes právě na nových NB rozchodit XP, protože většina výrobců preferuje Vista. Než něco koupíte, zjistěte si na internetových stránkách výrobce, zda pro daný typ má k dispozici ovladače pro Windows XP. Ačkoli Vás tady někteří odrazují, stejně díky cenovému limitu asi zakoupíte něco od výrobců jako Acer a Asus - je potřeba s nimi zacházet slušně a pak Vám taky vydrží stejně jako dražší značky.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru