Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak se naučit psát javascript pro TamperMonkey a Greasemonkey?

Předem se omlouvám za pravděpodobně nekonzistentní vyjadřování se. Odbíhám od PC a nenechají mne se v klidu soustředit. Je to náročné... :x:

Odpověď na váš dotaz je prostá. Potřebuji realizovat pár úprav jisté www stránky tak, aby se v mém PC zobrazovala dle mých potřeb. Autor ji není ochotný upravit. Použiji javascript řešení přes TamperMonkey/Greasemonkey. Konkrétněji případně sdělím napřímo člověku ochotnému mi pomoci.

Primárně mi tedy jde o příležitostné kódování pro účely použití javascipt kódu v TamperMonkey/Greasemonkey, u mne jakožto laického koncového konzumenta obsahu jistých www stránek (cizí autor), jejichž zobrazení chci upravit pouze pro moji potřebu.

V podstatě s vámi souhlasím. Je mi jasné, že bych musel jít cestou HTML, CSS...
Vůle je, jenže nevím, zda budu mít další potřebnou kapacitu (schopnosti, životní čas se mi krátí). Moje představa a požadavek byly, aby mi někdo napsal javascript kód a vysvětlil mi na těch pár řádcích co a proč takto udělal. Ano, bude to vytržené z kontextu, ale mě to okamžitě pomůže praktickým řešením. Nejraději bych nějakou sérii ukázkových článků pro samostudium.

Pokud mi vůle a čas dovolí, tak se pravděpodobně budu chtít snažit sám dále učit. Takhle jsem zatím nepolíbený...

Asi tuším kudy by mohla vést cesta "oklikou", abych se dostal k požadovanému řešení a nemusel se učit jazyky. Vysvětlím snad vhodný příklad - pokud možno, nechci jít cestou x kurzů autoškol, knih pojednávajících o pravidlech provozu a testů, a to vše jen pro to, abych se mohl učit řídit auto na poli, abych si užil adrenalin krosení v terénu. V mém věkovém poločase rozpadu je to vše již s velkým otazníkem. :i:

Odpověď na druhou otázku zní, ano, snad by mi pomohl vhodný wysiwyg editor. Napříč programy se však neorientuji a proto jsem doufal, že mi tu poradíte. Klidně to spatlám takto, hlavně že to bude fungovat pro moji potřebu.
Díky za čas který mi věnujete. :beer:

-------------------------------------------
Admina ještě prosím o opravu nedoklepu v předmětu vlákna. Chybně javascipt, správně javascript. Snad to někdo dočetl až sem. Díky za váš čas.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny