Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Padanie Windows Defendera

Problém som zatiaľ ani poriadne neidentifikoval. Vlastne zatiaľ len hádam. Neviem či nebude najlepšie sa nato vybodnúť a spoľahnúť sa že dôjde Windows Update ktorý to opraví. Jediný problém ktorý to spôsobuje je výpadok Defendera na 5 minút.
Z toho čo zatiaľ viem tak takmer určite nemám v PC žiadny *ware nakoľko tu žiadny warez nemám tak ani neviem odkiaľ by tu niečo také bolo po nedávno nainštalovanom OS.
Event Viewer hlási tieto chyby ktoré ma zaujali v tom kvante chýb a varovaní:
Source: Microsoft-Windows-DistributedCOM
Event ID: 10016
Source: Service Control Manager
Event ID: 7023

Obe tieto chyby sú logované úplne od prvého nabehnutia W10 na plochu po nainštalovaní čiže problém prišiel priamo z inštalácie. Bola to čistá inštalácia, všetky dáta vymazané a inštalácia na novo. OS stiahnutý priamo zo stránok MS a použil som na vytvorenie flešky rufus-3.10portable vytvárané ako GPT a UEFI. V časti inštalácie som zvolil offline konto a v ďalších voľbách som ako vždy všetko odklikal NIE, NIE... Takto to ale robím vždy a tento problém ktorý riešim vidím prvý krát.
Nie som si istý ale obe tie chyby podľa mňa spolu súvisia. Tá chyba súvisiaca s Defenderom hlási "General access denied error" a tá druhá "The application-specific permission settings do not grant Local Activation permission for the COM Server application with CLSID and APPID".
Ak správne rozumiem tak je tam problém s právami vykonať zmeny alebo práva k prístupu...

Našiel som návody ako riešiť Event ID 10016 ale riešenie nepomohlo https://www.youtube.com/watch?v=vjz8uLblc_8
Prvú časť návodu sa mi podarilo s časti spraviť. Totiž pre jednu z tých adries nešlo pridať práva. Čo má zrejme za dôsledok že v druhej časti videa ako opisuje že treba nastaviť RuntimeBrooker https://prnt.sc/tstz9e tak ako je vidieť na screene mám to sivým čiže nemôžem nastaviť.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny