Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Novější počítač při nabíhání Windows někdy vypne, Myš napájená USB svítí

Mám ca. půl roku počítač, takže je skoro nový, kupoval jsem ho v krámu jako nový, není to repasovaný apod. Používám Win XP Pro.
Čas od času se mi stane tento hororový scénář:
Sednu si k počítači, zapnu ho tlačítkem, začnou klasicky hučet ventilátory, a začne nabíhat, když v tom náhle zhasne monitor, ztichnou ventilátory je náhle ticho. Akorát myš napájená přes USB mi svítí (a taky, myslím, display na krabici počítače svítí).
Dneska se mi to stalo zase, tak jsem to vytáhl ze zásuvky a zapnul a ejhle ono znova. Pak na potřetí mi to hlásilo, že to nemůže najít nějaký soubor, tuším config.sys a ať tam vložím systémový CD-ROM, že to jako opraví. Tak jsem ho tam vložil, zase to chcíplo, tak jsem to vyrestartoval, začlo to nabíhat, zadal jsem opravit, jenže to chtělo nějaký heslo a tvrdilo, že jsem ho vložil 3x špatně a proto se musí systém restartovat. Po tom restartu to nabídlo, abych zmáčkl jakýkoliv číslo, jestli chci systém spustit z CD-ROM. A já se na to vyflákl a schválně jsem ho nechal naběhnout normálním způsobem. A on naběhl a teď z něho píšu tento dotaz. Akorát to hlásilo, že to obnovilo registry nebo co, ale řekl bych že je to podružné, že tyto softwarové věci se poškodili tím náhlým vypnutím, ale třeba ne.:-|
Nevíte prosím vás, čím by to mohlo být, že to takhle náhle chcípne? Jestli se dobře pamatuju dřív se mi to občas vypínalo i při práci a nejen při nabíhání. Ale fakt tak jednou do měsíce třeba. Přesto je to nepříjemné.
Díky za rady.:-/

Předmět Autor Datum
skoro na tuty vadný zdroj.
touchwood 11.09.2008 11:11
touchwood
touchwood: Díky. Možná máš pravdu. Já jenom jestli to nemůže být např. podpětím apod.
Uživatel Pavel 11.09.2008 11:16
Uživatel Pavel
Podpeti na vetvich zdroje = poddimenzovany zdroj na sestavu. Pokud myslis podpeti v siti, tak by to… poslední
gd 11.09.2008 16:15
gd
Pokud je novy, ani bych to moc neresil. To, ze se vypina behem bootovani je na reklamaci... Pro kli…
gd 11.09.2008 16:10
gd

Pokud je novy, ani bych to moc neresil. To, ze se vypina behem bootovani je na reklamaci...

Pro klid v dusi zkus bootovat z nejake live distribuce linuxu, aby jsi mohl pripadne vyvratit vliv poskozeneho OS ci nejake haveti (hlavne pro argumentaci u neochotneho prodejce ;-)). Pripada mi to ale zbytecne.

Jak tu psak kolega predemnou, tipoval bych to take na zdroj. Co je to vlastne za znacku zdroje a jaka je konfigurace PC?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru