Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Čiastočná nefunkčnosť USB - pridanie predného panela s USB

Nakoniec to vyzerá že to nebude tým nastavením v UEFI. Včera večer ako som to dal na základné nastavenia tak HDD fungoval. Dnes som ale zistil že to funguje len občas. Dal som napríklad kopírovať 50GB a vpohode to prekopírovalo. Potom neskôr som to skúsil znova pričom nastavenia UEFI ak všetko ostatné ostalo tak ako bolo pôvodne. Prekopírovalo zopár % a potom padla rýchlosť na nulu a cele to zmrzlo.
Táto doska ma mnoho zdieľaných liniek nakoľko je to B450 tak sa to dá čakať že tam budú obmedzenia. Nieje možné využiť všetky pcie, sata, M2 pretože sa navzájom blokujú. O zdieľaných linkách pre USB ale asus nič neuvádza. Pochybujem že by základné nastavenie UEFI dokonca s najnovšou aktualizáciou obsahovalo zlé nastavenie ktoré by limitovalo usbčka. Našiel som tam napríklad nastavenie ktoré vypína RGB počas a po vypnutí PC. Teoreticky by možno bolo možné že to obmedzí aj šťavu do usbčiek a HDD má problém napájať sa cez USB. Môžem to teda uzavrieť s tým že doska je takto postavená na B450 s týmto obmedzením ktoré sa týka aj usbčiek. Buď to nechám tak ako je a budem zapájať do zadného panelu alebo dokúpim rozširujúcu kartu do pcie.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny