Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Čiastočná nefunkčnosť USB - pridanie predného panela s USB

Skúsil som nabootovať Linux Mint 20 kde som otestoval kopírovanie. Môžem teda vylúčiť že je chyba v OS pretože rovnako ako W10 aj Linux mal problémy. Mrzlo to rovnako na oboch systémoch aj keď je pravda že Linux si s tým poradil trocha lepšie. W10 spadol rýchlosťou na nulu a totálne zamrzol pričom Linux síce zamrzol na pár sekúnd no potom pokračoval v kopírovaní.
Z toho čo som zistil by mal byť problém v nízkom prúde pre dané USB vstupy. Tento 2,5" HDD zrejme vyžaduje viac ako vie ten USB vstup na prednom paneli ponúknuť a zrejme aj USB vstupy na doske zo zadnej strany sú niektoré s nízkym prúdom.

Prídavná karta pcie s USBčkami by to mohla vyriešiť. Je to relatívne lacné riešenie z toho aliexpressu to bude stáť cca 10€.
Trocha mám obavy ako to tam bude s tým molexom. Ešte som nikdy tento typ kábla nezapájal. Treba si tam na niečo dať pozor? Prípadne je vôbec k takej karte ten molex potrebný? Ak správne rozumiem tak molex nie je nutné napájanie ale prídavné čiže ak budem mať zapojený maximálne na tej karte jeden USB kľúč a 2,5" HDD tak bude stačiť napájanie cez pcie?

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny