Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Proč se nevyznám ve svém kódu, když ho vidím v IDE v tmavém módu?

Já bych se zase nevyznal ve světlém, je to prostě jen síla zvyku. Kdo má na tu bílou obrazovku koukat, z toho za chvíli boleji oči. Ale při vhodném nastavení barev a písem by to snad nemusel být problém.

Taky patřím k těm, co všude nastavují tmavé pozadí a světlý text, a taky zvětšuju ty blechy, nevím koho napadlo že by text měl být velikosti 8 (nemusím mít 14 nebo 16 jako můj kolega, ale 10 považuju za minimum, spíš dávám 12). A že nejsem jediný, to mi nedávno došlo, když se na mě obrátil kolega, jestli nevím, kde se ve vývojovém prostředí mění písmo, že to nemůže najít, jestli to vůbec jde.

I když tomu jazyku nerozumim, připadá mi obojí dostatečně přehledné, ale jak jsem psal výše, z toho světlého by mě za chvíli bolely oči a i to tmavé bych měl ještě tmavší (černé 0,0,0), takto světlou, nebo o vlas světlejší bych si rezervoval na zvýraznění aktuálního bloku - některá prostředí to dělaji a blbý je, když to v tmavém režimu udělaji bílou (jasně dá se nastavit šedá, ale výchozí je bílá, asi nějaký bug).

Každému vyhovuje něco jiného, což je taky dobrý důvod pro to, aby byla možnost si vybrat a ne vnucovat uživatelům jedinou správnou možnost (nic takového neexistuje, nic nebude vyhovovat všem).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny