Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno problém ve Wordu

Dobrý den!
V příloze posílám část textu (je to označené červenými kroužky). Nevím, jestli jsem něco zmáčkl v aplikaci Word, ale začalo mi to po posunutí řádku vkládat nějaký znak a do všech mezer mi píše tečky. Myslel jsem, že to bude je u toho aktuálního textu, ale ať otevřu jakýkoli starší soubor Word, je to tam všude.

Nevíte, co mám zmáčknout, aby to zmizelo a zase kde je mezera, ať je pouze mezera, kde má být prázdný řádek, ať je pouze prázdný řádek

děkuji

Předmět Autor Datum
[90974-w-jpg]
jirka44 23.08.2020 13:07
jirka44
Hezký den, hledejte v ribbonu "Domů" část "Odstavec" a tam klikněte na ikonku s tím prvním znakem z…
FeRi22 23.08.2020 13:08
FeRi22
Děkuji moc za snahu, ale z mé strany se opravdu jedná o neznalost (a to vysokou) a vlastně ani nevím…
lupkovic 23.08.2020 13:44
lupkovic
Kliknout na to barevné vedle 100%. Vlevo. Je na tom dokonce obrázek toho, co se ukazuje.
karel 23.08.2020 13:46
karel
Děkuji moc, vždyť tam je i ta značka!!!! Omlouvám se a děkuji!
lupkovic 23.08.2020 13:47
lupkovic
Možná by mi pomohla klávesová zkratka, protože se mi to stalo nejspíše při psaní přehmatem na dva tl…
lupkovic 23.08.2020 13:46
lupkovic
Hezký den, Klávesové zkratky jsou uvedeny zde: https://support.microsoft.com/cs-cz/office/klávesové-…
FeRi22 23.08.2020 16:00
FeRi22
Děkuji za odpověď, dobrý odkaz. Jen pokud můžu dotaz rozšíříme. Abych se moc nechválíl některé věcí…
lupkovic 23.08.2020 20:39
lupkovic
Stačí do Google napsat word netisknutelné znaky a na některém z odkazů si o tom něco přečíst, třeba…
karel 23.08.2020 20:43
karel
formátovací znaky jsou fajn zvláště při používání stylů, kdy je vidět, odkud-kam je jaký text. ale t…
lední brtník 23.08.2020 23:38
lední brtník
V tisku nebudou a stejně tak nebudou vidět v náhledu před tiskem. Word naneštěstí tyto znaky ukazuje…
ml1 25.08.2020 17:03
ml1
Děkuji moc za odpověď, ale pořád nevím k čemu je to dobré. Navíc to ani vědět asi nepotřebuji, to co…
lupkovic 25.08.2020 20:26
lupkovic
ale pořád nevím k čemu je to dobré. tak to je síla, už tu byly 3 odpovědi. máš nějaký limit, než je…
lední brtník 25.08.2020 22:06
lední brtník
na případnou odpověď nijak nespěchám -Třeba si to studium nechává až na vánoční svátky nebo až bude…
Karel04 25.08.2020 22:32
Karel04
brtníku, brtníku! Probuť se ze zimního spánku, léto je v plném proudu. Na tvou radu jsem si znova př…
lupkovic 26.08.2020 07:15
lupkovic
Vážně to nebylo pochopitelné ani z tohohle odkazu: https://formatovani-dokumentu.cz/navod/netisknute…
Wikan 26.08.2020 07:39
Wikan
Omlovám se hlavně "brtníkovi" na ten odkaz jsem opravdu neklikal, protože před tím to vyřešil FeRi 2…
lupkovic 26.08.2020 07:53
lupkovic
:beer:
mobilni brtnik 26.08.2020 08:19
mobilni brtnik
V tom odkazu je ale chybička... Normální mezeru standardně používá pomocí mezerníku každý. Slouží k…
jirka44 26.08.2020 08:37
jirka44
"Chybičku" + jeden překlep jsem jim za tebe napsal do komentáře, tak snad si to opraví...
JoDiK 26.08.2020 10:22
JoDiK
Nic ve zlém, ale myslet si, že jsem "King přes Word" a přitom netušit, co jsou to styly (= naprostý…
MachR55 26.08.2020 08:56
MachR55
Už jsem se k tomu nechtěl vracet, když jsem si uřízl takovou ostudu, ale toho Kinga bych rád vysvětl… poslední
lupkovic 26.08.2020 11:08
lupkovic

Děkuji moc za snahu, ale z mé strany se opravdu jedná o neznalost (a to vysokou) a vlastně ani nevím, jakou řečí mi píšete (dělám si legraci). Ale opravdu co je to "ribbon"? Dále hledám alespoň "Domu" a "Odstavec", ale taky nemůžu najít. Zapomněl jsem jedná se o Word 2003. Prosím vás můžete upřesnit, v příloze jsem vam dal screen lišty Word 2003, možná se to tam jmenuje jinak

děkuji

V tisku nebudou a stejně tak nebudou vidět v náhledu před tiskem.
Word naneštěstí tyto znaky ukazuje v barvě textu, což uživatele mate, libre office writer je ukazuje světle modrou, takže je člověk snadněji myšlenkově oddělí od textu (pokud zrovna nepíše světle modře).
Problém je, pokud člověk takový znak potřebuje napsat, občas řešim problém typu: je tam tečka protože tečka a nebo je to jen mezera.
Dobré to je k tomu, aby měl člověk o těchto neviditelných znacích přehled. Normální mezera (zobrazená tečkou) a pevná mezera (zobrazená kolečkem) se od sebe ve většině případů jinak nepoznaji. Stejně tak konec odstavce a ruční zalomení řádku. Já mám toto zobrazení standardně zapnuté, ještě navíc hranice textů a stínování polí, protože když něco tvořím, potřebuju mít o tomto přehled.

Děkuji moc za odpověď, ale pořád nevím k čemu je to dobré. Navíc to ani vědět asi nepotřebuji, to co ve Wordu znám mi stačí, ale z toho co jste psal, asi to má nějaký význam. Můžete mi tedy poslat nějaký odkaz, kde se o tom něco dočtu. Ale opravdu není to pro mně vůbec důležité, (důležité pro mně bylo to nějak vypnout protože mi ty texty hodně znepřehlednily a to se povedlo), ale jak si to přečtu, třeba to budu mít zapnuté taky jako vy. Word a Excel hodně používám a myslel jsem, že jsem "King", hodně přátelům jsem poradil a teď další funkce, o které nemám ani páru (a třeba dobrá).

děkuji a na případnou odpověď nijak nespěchám

brtníku, brtníku!
Probuť se ze zimního spánku, léto je v plném proudu. Na tvou radu jsem si znova přečetl všechny příspěvky k čemu je to dobré a popsal to pouze zhruba "ml1" (jo a promiň i ty, ale s těch tvých dvou vět jsem nepochopil, co jsou to styly a co odkud přichází), ale to je v pořádku, já jsem to ani po nikom nežádal, mě šlo jen o to zbavit se toho šílenství, protože mi to znepřehlednilo všechny texty. Nevěděl jsem, je tam tečka, nebo mezera / mám tam chybu / nemám tam chybu. Píše o tom právě i ten "ml1" a jelikož je to údajně jinak dobrá věc, a byla zde ochota pomoct, tak jsem se zeptal, jestli nemáte nějaký odkaz, kde se o tom něco dočtu (o vánocích, nebo jak budu v té karanténě, ale jinak to opravdu nepotřebuji, proto to není akutní). Možná ty jako odborník jsi to pochopil z jediné věty ale já Word používám zatím pouze na psaní, umím vložit obrázek a hypertextový odkaz a to je snad vše, co jsem dosud potřeboval, proto jsem to z toho textu asi nepochopil. Já vím, že namítneš, ať si koupím knihu, nebo googlim. Je zajímavé, že nejvíce křičí ti, co nejmíň pomůžou, ale asi to je tím, že sami nemají co nabídnout, tak ukazují na druhé jak jsou blbí. No nic skončeme to ať se to nezmění v osobní invektívy. Velice mi toto téma pomohlo, zbavilo mě něčeho hrozně otravného, které jsem si způsobíl sám svou blbostí (uznávám) a snad zase někdy příště. Jsem opravdu rád, že pro nás blbé PC poradna existuje!

Omlovám se hlavně "brtníkovi" na ten odkaz jsem opravdu neklikal, protože před tím to vyřešil FeRi 22 a na tu ikonku mě navedl Karel. Dále jsem to tedy už nestudoval, protože ty zkraty mě už v tu chvíli nezajímali. Až teď jak jsem to otevřel, tak tam nejsou jen zkratky, ale je to opravdu dobře posané. Takže "brtníku" omlouvám se před všemi, musím se lépe naučit číst texty a kdyby příště, tak zase do mně, zasloužím si to!!

A snad to ukončíme, je mi stydno

V tom odkazu je ale chybička...

Normální mezeru standardně používá pomocí mezerníku každý. Slouží k prostému oddělení slov, která na sebe nejsou žádným způsobem vázaná. Pokud si zobrazít netisknutelné znaky, je pevná mezera zobrazena tečkou uprostřed řádku mezi slovy. Pevná mezera se používá pro spojení dvou slov, které chcete mít pohromadě. Často může být použita pevná mezera např. při použití kombinace PSČ a města (50006 Hradec Králové). Takový text by měl zůstat v dokumentu pohromadě a vložením pevném mezery namísto normální slova zůstanou spolu i na konci řádku. Pevná mezera je označována kroužkem mezi slovy ve vrchní části řádku.

Už jsem se k tomu nechtěl vracet, když jsem si uřízl takovou ostudu, ale toho Kinga bych rád vysvětlil. Tady právě platí to pravdivé "Vím, že nic nevím". Teprve až se člověk začne o něco zajímat podrobně, zjistí, co vše to obnáší. Já jsem si myslel, že Word je jen takový psací stroj na PC a když jsem se naučil (teď pokročilí se zase budou chytat za hlavu) měnit styly písma, velikosti písma, odrážky, pak jsem se přišel na to, jak vložit obrázek či hypertextový odkaz, tak jsem si opravdu myslel, že už opravdu umím vše. Naproti tomu o hodně víc používám tabulkový procesor Excel a jelikož tam vím, že toho je víc, koupil jsem si hned na začátku asi před 25 léty, kdy internet nebyl i knihu Excel5.0 a přestože (zase se budu rouhat) toho tam už umím udělat spoustu věcí, vlastně vše co jsem kdy potřeboval jsem si v knížce vyhledal a podle toho naučil. No a tady bych si nikdy nedovolil napsat, že Excel umím. Je to kniha o 400 stránkách a tady jsem vždy věděl (trochu parafrázuji ten výrok), že "Vím, že v Excelu ještě nic moc neumím". Proto to že jsem "King na Word", to nebyla samochvála, tím jsem jen chtěl naznačit, že jsem myslel, že už mě tam nic nepřekvapí, že tam už víc nemůže být, no a ejhle překvapilo. Vlastně se není co divit, když na liště je tolik tlačítek, každé je na něco, takže vyznat se v tom když vám táhne na 60-ku, tak to už je problém. Proto jsem rád, že se je kde zeptat! Jen ještě se naučit správně rady využit!

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru