Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nechtěné "automatické" skrolování

Zdravím,
dnes mi volala paní, že má problém s excelem, že když chce prohlížet buňky které jsou vpravo mimo obrazovku, tak tam dojede a zobrazení se začne plynule vracet doleva na začátek, označená buňka však zůstává stejná, jedná se tedy jen o zobrazení. Připojil jsem se Teamviewerem, nechal jsem odpojit klávesnici a myš a je to stejné, a to i po několikerém restartu. Trochu jsem testoval a přišel jsem na spoustu indícií, na výsledek však ne:
1) stisknutí ctrl v excelu způsobí unzoom, ve wordu se tak ale neděje, takže zaseklé kolečko na myši, ještě k tomu odpojené, asi ne :(
2) v notepadu se zobrazení také vrací na doleva, stejně jako v excelu, kurzor zůstává na konci textu
3) v průzkumníku souborů se vrací prozměnu směrem nahoru navigační podokno (ten seznam složek vlevo, co mu vévodí Rychlý přístup), v pravé části okna, kde jsou složky a soubory, se to neděje
4) v novém nastavení windows 10 se zobrazení také vrací nahoru

A důležité: děje se to pouze tehdy, pokud mám v dané aplikaci/části okna myš, pokud sjedu myší třeba na plochu nebo v průzkumníku do pravé části okna, pak se to zastaví, pokud se vrátím myší do aplikace/okna, tak se to zas rozjede.

Jedná se o Win10 Pro 1909 s nejnovějším Esetem, kompletní antivirová kontrola nic nenašla, projel jsem to i Malwarebytes Antimalwarem, také nic. V době, kdy jsem si myslel, že je to problém jen Excelu, tak jsem dal online opravu office, celkem logicky taky nepomohlo.

Nemáte nějaké nápady, co by to mohlo být?

Díky,
nofu

Předmět Autor Datum
To je stolní PC?
host 01.09.2020 21:08
host
Ano
nofu 01.09.2020 21:11
nofu
Jak se přihlašuje do Windows? Zkusila se odhlásit a znovu přihlásit? Kromě klávesnice a myši nemá ni…
host 02.09.2020 08:11
host
Přihlašoval jsem se já přes TeamViewer, zkoušel jsem restarty i odhlašování. Dnes jsem se vydal přes…
nofu 02.09.2020 09:35
nofu
vyčápať užívateľku po ušiach poslední
robert13 02.09.2020 12:25
robert13

Přihlašoval jsem se já přes TeamViewer, zkoušel jsem restarty i odhlašování. Dnes jsem se vydal přes půl republiky na místo a zjistil jsem, že uživatel nedal úplné informace. Má měsíc novou myš, když jsem řekl odpojit, tak ji jen vypnul. Přepíchnul sem ten malej wifi člen z USB3 do USB2 a je vyřešeno.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru