Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Stream 14 notebook - je možná výměna SSD či náhrada za větší nebo nikoliv.

Zdarec přeinstalovával sem známému Hp Stream 14 notebook,Recovery házeli chybu pořád,systém měl rozdrbanej a na C místo 3GB a extra problém s malou pamětí 30 GB na disku .

No dával za něj ca 7000 a teď ho chce prodat za litr.Vše teď funguje jak má na videa a přehrávání filmů celkem ok,baterie drží,přemejšlím že bych ho vzal i když to je jřáp na to co stál,ale otázka je tam nějakej malej SSD 30GB což asi dlouhou životnost mít nebude,dá se to pak při případný poruše vyměnit nebo ne? Eventuélně tam hodit něco použitelnějšího ,jde o to když to nepůjde nahradit tak je pak celej ntb na vyhození,tak jestli tu je někdo kdo se v těch ntb orientuje..

Předmět Autor Datum
Na ssd tam misto neni, eMMC sou male svine pripajene do zakladovky (nelze vymenit) ale ve vice disku…
Sempron 08.09.2020 17:31
Sempron
Asi takto - nie je to notebook - skôr je to kalkulačka na steroidoch, vhodná akurát na základné účto…
yYy 08.09.2020 18:24
yYy
passmark cpu 1400, 4gb RAM, to neni extra hrůzné, tady se setrilo hlavne na ulozisti, za tisic bych…
Sempron 08.09.2020 18:40
Sempron
Pokud by byl ten disk výměnej tak by litr šel,jako použitelný to je celkem a vše mít pak na kartě ne…
sambilionk 08.09.2020 21:53
sambilionk
Něco takového sem taky řešil. Přišel kámoš a říkal, že tento notebook 30GB disk mu doporučil kamarád…
Hanzi1976 08.09.2020 18:48
Hanzi1976
:-D ja myslel, ze na horoskopy veri jen zeny.
Sempron 08.09.2020 19:03
Sempron
No, úplně mě rozsekal. :-D Radši nechá řvát notebook, že nemá volný místo na disku. Ale ten linux by…
Hanzi1976 08.09.2020 19:10
Hanzi1976
No čistá instalace W10 a z 30GB bylo 18GB obsazeno systémem,instalace driverů a k dispozici je 7GB,t…
sambilionk 08.09.2020 21:48
sambilionk
Díval jsem se na YT. Vše co tu bylo řečeno je fakt, tam to frajer z té desky dostal a dával tam 64GB…
skrob 08.09.2020 23:10
skrob
No tady to je mrtvola,servis by to asi neudělal někdo možná bez záruky,náhradní disky jsou na Aliexp…
sambilionk 08.09.2020 23:53
sambilionk
Ma tam slot na SD kartu (asi), jemu ale vadi vykon, coz se da vyladit optimalizaci desitek a odinsta…
Sempron 08.09.2020 23:59
Sempron
Mě výkon nevadí řeším pouze ten disk výměnu viz dotaz (která teda nejde),ohledně místa a zakazování…
sambilionk 09.09.2020 00:01
sambilionk
Ale tak je tam slot na tu SD kartu ne? Na desce nebo u USBček cojavim. Jsem to teda všude četl, ale…
Sempron 09.09.2020 00:04
Sempron
Vsak sem ti psal nekolikrat, ze aktualizace jdou vypnout, a přes co jdou vypnout. No to je jedno jdu… poslední
Sempron 09.09.2020 00:07
Sempron

Na ssd tam misto neni, eMMC sou male svine pripajene do zakladovky (nelze vymenit) ale ve vice diskuzi o tom notebooku sem cetl, ze tam je slot pro SD kartu.
Pak uz jedine reinstall a zakazat aktualizace kvuli více místa v ulozisti.

Asi takto - nie je to notebook - skôr je to kalkulačka na steroidoch, vhodná akurát na základné účtovníctvo, nejaké filmy, trochu písania, ale to je skoro všetko.....
Ale už si si aj sám odpovedal:

jde o to když to nepůjde nahradit tak je pak celej ntb na vyhození

Pokud by byl ten disk výměnej tak by litr šel,jako použitelný to je celkem a vše mít pak na kartě nebo externím HDD,ale když vemu v potaz životnost malejch SSD/flash pamětí tak to má hodnotu max pětikila a nechápu jak za tohle někdo mohl dát kolem 7 tisíc,to mě někdo doporučit tak mu ho do měsíce rozmlátím o hlavu.:-)

Něco takového sem taky řešil.
Přišel kámoš a říkal, že tento notebook 30GB disk mu doporučil kamarád který prodává počítače.
Já mu říkám : On tě nemá rád, nebo něco ?
Koukal na mě jako puk.
:D
------
Já sem mu tam chtěl dát linux, měl by 20-25GB volných, ale on nechtěl že tam má naistalovaný nějaký horoskopy co běží jenom pod Windows.
Tak trpí nedostatkem místa na disku, ale hlavně že jdou ty pitomý horoskopy.

No, úplně mě rozsekal.
:-D
Radši nechá řvát notebook, že nemá volný místo na disku.
Ale ten linux by mu hodně pomohl, 20-25GB volných, ale horoskopy měly přednost.
On hodně sází na sporty, tak možná proto potřebuje ty horoskopy :-D

No čistá instalace W10 a z 30GB bylo 18GB obsazeno systémem,instalace driverů a k dispozici je 7GB,takže opravdu super kor když si aktualizuje W10 každou chvilku jak chce.:-)

No Linux tu mám v záloze kdybych si s tím pak ještě hrál ,jenže to nemá cenu bo sem si našel videa repair na YT a v komentech se píše že je opravdu integrován disk na desce takže tím pádem zmetek o ničem,výměna disku rovná se výměna desky.

HP si udělal tímto křápem dobrou prdel z lidí co neví co kupujou docela na blití.Jako sem ho testnul ten CPU taky žádná hitparáda trošku větší rozlišení u videí na YTa už nestíhá,takže 100% použitelnost čistě na brouzdání po netu,to i pitomej mobil je na tom líp s výkonem než tahle sračka od HP.Docela i svinstvo od HP co sem koukal tak tam demontujou asi Wifi kartu co se dá měnit stejně jako RAM ovšem disk integrovanej....

No díky všem za komenty vyřešeno,má to má čistou instalačku,takže si ho může vzít nazpátek a zkusit někde udat za ten litr, třeba bude mít pak někdo kliku a vydrží mu ještě nějakej rok než kvůli disku půjde do křemíkového nebe.:-)

Díval jsem se na YT. Vše co tu bylo řečeno je fakt, tam to frajer z té desky dostal a dával tam 64GB, což ovšem není akce na doma a v servisu to bude něco stát, což tedy zase snižuje rentabilitu nákupu, pokud to tedy servis udělá?????? Na Linux pohoda i s těmi 32GB. Nedávno jsem to tu řešil s něčím podobným Lenovo S130, to má ale 64 GB a slot na NVME!!!!!, což není nikde u prodejců uvedeno, ale opravdu tam je. Tady není.

No tady to je mrtvola,servis by to asi neudělal někdo možná bez záruky,náhradní disky jsou na Aliexpresu třeba ale toto pak oživovat to zas ne akorát škoda že kvůli dementnímu HP při případný poruše disku je celej ntb na vyhození i když vše OK....(no jako dát disk 30GB k systému co má v základu 20 GB může jen opravdovej dement,jak píšeš kdyby dali alspoň 64GB ,jenže potřebovali ušetřit pár centů,tenhle ntb se rovná nějakýmu nejlevnějšímu čínskýmu šuntu za 1500 když je novej)

Ma tam slot na SD kartu (asi), jemu ale vadi vykon, coz se da vyladit optimalizaci desitek a odinstalaci vestavenych spionskych blbosti co jedou na pozadi - pres software OSSU10 a příkazovej řádek Power Shell https://www.dasm.cz/clanek/jak-z-windows-10-udelat-desktopovy-system a zakazanim aktualizaci pres StopUpdates10, coz usetri dalsi misto navic.
Jestli mu ale vykon proste nevyhovuje, a je to kram pred zarukou, hazet z okna...

Mě výkon nevadí řeším pouze ten disk výměnu viz dotaz (která teda nejde),ohledně místa a zakazování sice místo ušetříš než ti to otravující aktualizace za čas zaserou stejně,pak potřebuješ i nějaký programy a něco taky nejde dát / nainstalovat někam jinam aniž by se něco nezapisovalo na C.

Ale tak je tam slot na tu SD kartu ne? Na desce nebo u USBček cojavim. Jsem to teda všude četl, ale tajten notebook ma vice verzi. Pak to pridas jako disk ve Windowsu asi, a jedeš. Já jsem teda četl po prvé něco že maj notebooky s malym uložištěm slot na sd kartu, sam nevim jak to funguje, ale jestli to to prida par desitek gb tak dobry ne?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru