Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak chránit heslem EXE soubor při spuštění?

Děkuji všem za reakce. Ono je to složitější. Autor naprogramoval jedno souborovou utilitu a to jak x86 tak x64. Po spuštění EXE mne vyzve k zadání licenčních údajů, které zapíšu, následně se licence zaznamená právě do toho samého EXE souboru, nikoliv jinam na disk v PC. Přísně je hlídán kontrolní součet takto ve výsledku olicencovaného EXE souboru.
Tento soubor potřebuji spustit a program použít na jiném PC, kde jej obsloužím vzdálenou správou přes TeamViewer. Protože nechci, aby se v tom někdo hrabal, tím spíše, že je EXE nese licenci, tak mám logicky potřebu to zabezpečit. Bohužel nemám možnost se k tomu PC posadit fyzicky a ohlídat to tak, že po skončení například EXE soubor nevratně vymažu x-násobným přepisem třeba nulami nebo nahodilými znaky. Je zcela nežádoucí, aby ten soubor zůstal v PC nechráněný. Výše doporučený program jsem zkoušel, zrovna tak řadu dalších, ale bez úspěchu. Autor si striktně hlídá EXE a vždy to skončilo nefunkčností a chybovým hlášením při spouštění aplikace.

V podstatě mi stačí tipy na další programy a vyzkouším je.
Myslíte, že když ten EXE zakomprimuji jako samorozbalovací v programu 7zip nebo WinRAR, že to bude dostačující? Jak můžu prakticky prověřit, že tyto programy po zadání hesla a spuštění EXE přímo z komprimovaného archívu neprovedou dekomprimaci EXE na disk? Tipuji zápis do nějaké TEMP složky ve které to bude po pouhém smazání možné obnovit.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny