Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Sloučení souborů

Dobrý den,
potřebuji sloučit dva soubory doc. Protože chci číslovat stránky až od páté str. a neumím to. Proto jsem první 4 strany nečísloval a uložil jako samostatný soubor. Teď je chci sloučit, ale nevím jak, protože práce s počítačem není mojí profesí a stále používám XP. První soubor má 4 strany, druhý nějakých 140. Až se mi to povede, chci to, poslat přátelům, převést do pdf - to už umím.
Radu, kterou pochopím, opravdu uvítám a už teď za ni děkuji.
iw

Předmět Autor Datum
Číslování od určité stránky se dělá takhle: https://formatovani-dokumentu.cz/navod/jak-na-cislovani-… nový
Wikan 14.09.2020 17:24
Wikan
Číslování stránek může být odlišné v různých oddílech (jak samotné číslování, které může být pro kaž… nový
ml1 15.09.2020 11:43
ml1
Díky, už se do toho scelování pouštím, snad se mi to povede. w. poslední
Velehroch 15.09.2020 16:58
Velehroch

Číslování stránek může být odlišné v různých oddílech (jak samotné číslování, které může být pro každý oddíl extra - klasicky se všechny strany před úvodem číslují římsky a pak počínaje úvodem arabsky zase od jedničky - tak jejich zobrazení).
Stačí tedy před pátou stránku vložit konec oddílu a v novém oddílu to definovat podle požadavků.

Alternativní cesta je při konverzi na pdf zvolit možnost "odložiť a spojiť" (případně podobnou volbu v českém překladu, pokud už existuje) a pak v tlačovém monitoru (opět pokud existuje český překlad, bude se to jmenovat podobně) to příslušně nastavit. Používám PDFCreator, ale tak se jmenuje většina programů, ten můj je asi tento https://www.pdfforge.org/ ovšm verzi, která běhá pod XP bude potřeba hledat v muzeu (mám 0.9.8 a ta v XP běhá). Jiné PDF tiskárny mohou mít stejné možnosti, případně se dají spojovat pdf, ale chce to hledat. Já tento program používám od dávné doby, kdy jediný rozumný překlad (nepočítám-li angličtinu) byl slovenský, kdž jsem to instaloval někdy klolegovi, tak byla na výběr i čeština, já zůstal u slovenštiny.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru