Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém s PC

Dobrý den,
Chtěl bych se zeptat, zda někdo nemáte zkušenosti nebo nevíte, čím to muže být. Občas se mi stane, že při hraní nebo i když na pc nic nedělám, tak mi z ničeho nic zčernají monitory a pak se zas zapnou. Cely proces trvá třeba 5 sekund a vypadá to, jako by se oba monitory co mám znovu restartovali. Už jsem fakt zoufalej, protože to člověka opravdu občas naštve. Taky se mi občas stává, nevím, zda to s tím souvisí, že chci vypnout pc a místo toho se mi restartuje a pomůže až to, když ho já restartuji a pak až vypnu. Za každou radu budu velice rád. Moc deluji

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Kdyby to byl jeden, tak řeknu vadný kabel nebo něco takového co souvisí s monitorem. Mě toto dělá je… nový
ml1 16.09.2020 11:21
ml1
občas se s tím potkám u kolegů v práci, co mají kabely rádobyvzorně přimotané ke stolu a všelijak po… poslední
lední brtník 16.09.2020 23:11
lední brtník

Kdyby to byl jeden, tak řeknu vadný kabel nebo něco takového co souvisí s monitorem. Mě toto dělá jeden ze dvou monitorů, když rozsvítim světlo (zářivku), neumím si to vysvětlit, ale nijak jsem po tom nešel. Buď ta zařivka při startu vysílá tak intenzivní rušení, že se monitor (nebo jeho zdroj) z toho resetuje, nebo ten monitor už doslunuje (má za sebou minimálně 10 let). Ozývají se v tu dobu z něj i divné zvuky, ale to zase může být jen tím, jak jeho zdroj reaguje na zhasnutý monitor. Se druhým monitorem to nehne.

Tady to vypadá na to, že jde akce od počítače. Dost mi to připomíná něco, co dělal počítač v práci, zhasnul ale hned na to se rozvítil a vyhodil chybovou hlášku, že ovladač zařízení (jak se jmenuje nehraje roli) zabránil systému přejít do režimu spánku. Šlo tehdy o kartu v PCMCIA a to i tehdy, když tam zasunutá nebyla (ovladač ovšem běžel). Pomohlo jenom vytáhnout adaptér mezi PCMCIA a PCI (případně deaktivovat usínání a nebo ten ovladač...). Tohle bylo to nejmenší, ale on ani nešel vypnout, hned se znova zapnul, ale tam pomohlo v biosu nastavit, že si wake up signálu z PCI nemá všímat.
Napadá mě teda, jestli se nesnaží počítač usnout a něco mu v tom brání (stačí se podívat do správy napájení, jak je nastavené usínání a jestli to neni ono).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru