Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem screenshot obrazka väčšieho ako obrazovka

Dobry den

Viete mi poradit prosím. Chcem si spravit screenshot obrazovky - konkrétne časť mapy, nato aby bolo na mape zachytene to čo potrebujem musim mapu si priblížit. Tym padom ale potrebná časť mapy už je vačšia ako obrazovka a možem ju celu prezriet len posuvom postrannych líšt. Dá sa nejakym spôsobom spravit screenshot plochy väčšej ako je obrazovka takže vybér si dokážem spravit ešte aj posunutím líšt, ak ano ako prosím ?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ctrl+kolečko myši -zmenšit celou plochu, aby se na obrazovku vše vešlo.
Karel04 17.09.2020 23:42
Karel04
On si právě potřebuje mapu přiblížit. Ale pak se mu potřebný výřez nevejde na obrazovku. nový
host 18.09.2020 07:56
host
Používam GoFullPage. nový
poihu 18.09.2020 09:01
poihu
(1) Zkusim někde najít program, co to dělá (pro windows, pod linux se mi ho zatím nepodařilo zmigrov… nový
ml1 18.09.2020 10:41
ml1
Ad (1)(*) ja to delam takhle: http://robodoupe.cz/2018/drobnicky-006-klikimouse-aneb-volim-si-tebe-… poslední
gilhad 18.09.2020 11:31
gilhad
S tou mapu manipuluješ někde na WEBu nebo ve formátu obrázku otevřený v nějaké aplikaci na ploše ? (… nový
HPET 18.09.2020 11:22
HPET

(1)
Zkusim někde najít program, co to dělá (pro windows, pod linux se mi ho zatím nepodařilo zmigrovat*) - snímá mapu po částech, které jdou potom spojit (program sám to nedělá, protože to zajišťuju externím programem a protože jsem maximalista, už párkrát jsem zjistil, že s bitmapa nad 2 giga jsou problémy), jinak mě k němu inspiroval program mapynacesty nebo tak nějak ze slunečnice, což byl trial, ale navíc snímal mapu od rohu po řádcích (když zkolaboval, byla jen nudle a taky se to hůř odhadovalo, kde začít), můj jde od středu po spirále, takže když zkolabuje, je výsledek použitejnější. Nemůžu ho najím, stahoval jsem to kdysi ze slunečnice, ale jakékoliv hledání mi nedává výsledky, ono je to už taky hodně let. Ale nepochybně existuje celá řada programů pro tento účel (na to jaká je to blbost mě tehdy překvapilo, že nebylo nic free, ale to se mohlo změnit).
(*) Nenašel jsem způsob, jak emulovat kliknutí a posuny myši, jinak by asi nebyl problém

(2)
Dále je možné zkusit OKMap, ale nevím jak nové omezené verze fungují (že kalibrují mapu jen se dvěma body namísto 4 by nevadilo zvlášť pokud jde jen o obrázek a ne jeho kalibraci). Já zůstal u verze 10.12.1, která je free. Slunečnice inzeruje jako free i současnou verzi, ale dost bych o tom pochyboval, leda že by autor zjistil, že se tím neuživí, ale spíš to jen neaktualizovali.

(3)
Je možné použít virtuální PC ve zmenšeném režimu (rozlišení přesahující fyzické rozlišení počítače), sice se dost blbě ovládá, ale na sejmutí větší plochy je to naprosto ideální.
Mimochodem i ten můj program je lepší provozovat ve virtuálním PC bez propojené myši, sice to mám řešené tak, aby ruční pohyb myši vadil co nejmíň, ale přecejenom to neni vůči tomu imunní.

Ad (1)(*) ja to delam takhle:

http://robodoupe.cz/2018/drobnicky-006-klikimouse-aneb-volim-si-tebe-klikacu/
http://micro-corner.gilhad.cz/blog/Arduino/progs/KlikiMouse2/2019-04-06-Arduino-progs-Klikimouse2.html
http://micro-corner.gilhad.cz/blog/Arduino/progs/KlikiMouse3/2019-04-29-Arduino-progs-Klikimouse3.html

(a tech tlacitek na ovladani jde pripojit kolik se zlibi, stejne jako upravit to na libovolne posuny a jejich kombinace a klidne i mackani PrinScreen, nebo cehokoli jineho)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru