Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nedetekuji mikrofón

Nevyznám se v externích mikrofonech, ale chtěl bych poradit, zda jde normálně připojit "velký" dildo mikrofon do počítače, aby fungoval. Mikrofon je dodán s kabelem XLR-jack. Musí se do něj fakt nahlas mluvit, navíc je hodně směrový - klasický "moderátorský mikrofon. BTW jak se takový to mikrofon slangově nazývá?

První věc je, když to dám do combo jacku, tak mi to detekuje jako výstup a skutečně trochu hraje slabě. Je potřeba redukce("splitter") combo - in/out?

Druhá věc, charakteristika obvodu: Když do mikrofonu mluvím hlasitě, tak multimetr ukáže tak 15-40mV (na základě režimu měření střídavého napětí, jinak to změřit nemám jak, třeba je 500mV maxima a nevím to) a proud jednotky až 50 uA(taky v režimu AC proudu). Tomu odpovídá naměřený odpor 600 Öhm.

S těmito údaji, je možné vůbec zapojit mikrofon do jack inputu(nebo combo ) takto? Proč to počítače, telefony detekují jako výstup? Není potřeba zesilovač?

Předmět Autor Datum
Je to zřejmě dynamický mikrofon, elektricky "k nerozeznání" od sluchátek. Musíš ten vstup "znásilnit…
dsa 20.09.2020 21:25
dsa
A věděl bys odpověď na část b? Tedy zda s touto charakteristikou (citlivost mV/jednotku hlasitosti +…
Kralupol 22.09.2020 06:26
Kralupol
Myslím, že zesilovač nepotřebuje. Hlavně nesmí být ve vstupu pro mikrofon napájecí napětí (pro konde…
dsa 22.09.2020 08:59
dsa
Najprv vnut detekcii ze to je mikrofon, ako uz pisali, autodetekcia to nevie spravne rozpoznat. A v…
MMnereg 24.09.2020 09:28
MMnereg
Aby aj bolo jasne co som pisal - http://jjvcela.sweb.cz/SoundBlaster/mikrofon%20k%20PC.htm dynamicky… poslední
MMnereg 24.09.2020 09:34
MMnereg

Je to zřejmě dynamický mikrofon, elektricky "k nerozeznání" od sluchátek. Musíš ten vstup "znásilnit" ručně nebo vypnout automatickou detekci (prostě to strčit do mikrofonního vstupu). Nejlépe je to strkat do (externího) XLR vstupu - převodníku.

Myslím, že zesilovač nepotřebuje. Hlavně nesmí být ve vstupu pro mikrofon napájecí napětí (pro kondenzátorové - běžné typy). Kdysi jsem dynamický mikrofon u PC používal. Jinak zesílení lze v případě potřeby aktivovat v nastavení zvukovky, hlavně ale ten vstup musí být "natvrdo" mikrofonní, automatická detekce to bere jako sluchátka.

Najprv vnut detekcii ze to je mikrofon, ako uz pisali, autodetekcia to nevie spravne rozpoznat.

A vo Windows vpravo dole pravy klik na repracik a tam vyber nahravacie zariadenia, a u mikrofonu vo vlastnostiach si najdi aj polozku microphone boost, a skus to dat na maximum (alebo je tam zaskrtavatko +20dB apod)

Dal by som aj pozor na to ci mas mono jack (bez stredoveho kontaktu), pretoze na strednom kontakte byva na PC zvukovkach napajanie pre elektretove mikrofony (slabe napatie) a to by sa tomu dynamickemu asi moc nepacilo.

Vseobecne zvukove karty by mali byt schopne pouzit aj dynamicky mikrofon bezproblemov, ale zavisi to trochu aj od toho ako tie vstupy zapojil vyrobca daneho NTB/zakl.dosky.

Aby aj bolo jasne co som pisal - http://jjvcela.sweb.cz/SoundBlaster/mikrofon%20k%20PC.htm dynamicky mikrofon musi byt zapojeny ako obr.6 vlavo (len koncovy kontakt jacku), a nie ako obr.5. (kde sa zapaja aj napajanie pre elektretovy mikrofon)

... na obr.6. vpravo je aj schema predzosilovaca keby si si ho vedel zbastlit, ale mohol by relativne normalne fungovat aj napriamo, ak si vies nastavit ten boost v nastaveniach.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru