Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Serial jde spustit jen přes Movies a TV

Mám koupenou serii jednoho serialu z Mrkvosoft Store, kvůli titulkám co jsem k tomu potřeboval a vysoke kvalite. Kazdopadne ten film jde stahnout z obchodu s nejakym debilnim formatem, ktery jde spustit jen pres ten jejich Movies a TV přehrávač, což mi je k ničemu. Zkoušel jsem jich tunu ale jde to jen přes ten z Mrkvosoft Store, a nebo to jde a hazi to nesmyslne pixely bez zvuku. Muzu nejak prekopat format toho videa, nebo to nejak zfunkčnit aby to mohli číst i jiné přehrávače?

Předmět Autor Datum
Nechci být zlý a jízlivý, ale možná jsi s tou koupí kopl do houna... Dobrý a bohulibý úmysl, ale jsi…
L-Core 20.09.2020 21:32
L-Core
Ja sem hledal na internetu titulky, nikde sem za boha nenasel a to jsem stridal vyhledavace jak to s…
Sempron 20.09.2020 22:45
Sempron
Já mám vždycky tento pocit, když si pouštím nějaké originální (tj. koupené) DVD, tři minuty kravin,… poslední
ml1 21.09.2020 14:46
ml1
Zkoušel jsem jich tunu ale jde to jen přes ten z Mrkvosoft Copyright ? DRM ? Jako že by jsis koupil…
HPET 20.09.2020 21:48
HPET

Nechci být zlý a jízlivý, ale možná jsi s tou koupí kopl do houna... Dobrý a bohulibý úmysl, ale jsi řádně potrestán za naivitu. Příště budeš chytřejší, starouši...

Tím k ničemu nenabádám, jen lamentuji nad stavem, kdy platící zákazník je prodávajícímu za vola :-x
Ať se pak nediví, že lidi se do nákupů nehrnou.

Třeba se ale jednou poučí a budou následovat Steam a spol (hry), Spotify a spol (hudba).

Ja sem hledal na internetu titulky, nikde sem za boha nenasel a to jsem stridal vyhledavace jak to slo (od ted prestavam pouzivat mazac adekvatnich vysledku google)
no na Amazonu byl, ale ten v Cesku nesel koupit. Kdyz tu tam vzadu na me svitil cestny, dobromyslny a duverivy Microsoft s otevrenou naruci, neslo rict ne.

Já mám vždycky tento pocit, když si pouštím nějaké originální (tj. koupené) DVD, tři minuty kravin, případně reklamy, prostě nejlepší je zasunout, počkat jestli se spustí a dojít si na záchod a v klidu se občerstvit, po návratu tam třeba bude hlavní menu. Na VHS se to dalo přetočit (tam to mělo ryze praktický důvod, začátek a konec pásky trpěl nejvíc, tak se plnil balastem), ale na DVD to nejde (alespoň na originálu, kopie jsou v pohodě, ale abych krekoval něco co jsem si nakoupil, to už si můžu rovnou někde stáhnout). Online jsem zatím radši nic nekupoval (neměl jsem tu potřebu) tak zkušenosti nemám.

Od mrkvosoftu už nikdy nic nekoupim, a tím nemyslím jen windows (nmusel by se hodně zlepšit), ale hlavně mám na mysli hw. Mám od nich bluetooth myš, a to je tragédie.

Oni jsou posedlí tím, že jim to chce každý krást. Pamatuju si, že tak třeba čt odůvodňovala, proč nevysílá k filmům nebo seriálům originální zvuk (dřív celkem běžné duální vysílání). Proto to mají co nejvíc neprůstřelné. Ale je to právě na úkor použitelnosti. Tak jak mám zkušenosti s DVD, nemám žádné zkušenosti s blu-ray (BD používám běžně na data), tam jsem slyšel (ale týkalo se to nějakých počátků) že je asi 5 nekompatibilních systémů ochrany, takže platící zákazník může narazit na to, že si jeho přehrávač s tím neporozumí. Doufám a předpokládám, že toto se už vyřešilo, ale je asi jasné, k čemu takový přístup potom vede.

Zkoušel jsem jich tunu ale jde to jen přes ten z Mrkvosoft

Copyright ? DRM ?
Jako že by jsis koupil serii, tu by jsis uložil a spuštěl jen tak mimo zakoupenou platformu ?
Myslíš ze kdyz si stáhneš film z Netflix nebo Prime Video etc ze si ho pak muzes nechat na HDD nebo proč né zrovna po ceste volně neudělat pár kopiií?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru