Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak zapojit 2ks set-top box T2 a PC

Dobrý den Chtěl bych se zeptat jak zapojit 2ks set-topbox a internet na pc zkusím popsat problém.

Mám 2 TV na každou nový set-top box T2 jsou zapojené na jeden koaxiál a pc je napojeno na wifi router přes utp když pustím 2 tv najednou funguje to v pořádku ale jak zapnu pc ani jedna tv nejde píšou žádný signál když vytáhnu koaxiál z jednoho set-top boxu druhá tv naskočí a jde bez problémů.Děkuji za rady.

Předmět Autor Datum
Settopbox DVB-T2 a wifi router spolu nesouvisí. Fungují nezávisle. Jedině, že bys měl settopbox na…
host 23.09.2020 15:55
host
Právě proto mi to nejde do hlavy,oba settopboxy jsou zapojené na jeden rozdvojený koaxiál a fungují…
zetecc 23.09.2020 16:03
zetecc
Takže máš na koaxiálu nějaký rozbočovač? Někdy dříve to fungovalo? Jak teda chytáš TV signál? Spole…
host 23.09.2020 16:13
host
Ano před t2 to fungovalo vše najednou a v pořádku těď 2tv nebo 1tv a pc,ano společná anténa a 2 sett…
zetecc 23.09.2020 16:16
zetecc
To co píšeš, je poněkud zmatené. Nicméně ověř, že v obou STB je vypnuté napájení antény.
dsa 23.09.2020 16:31
dsa
ano je to vypnuté,napadla mě blbost router je těsně vedle settopboxu a napájení (trafem) je také těs…
zetecc 23.09.2020 17:14
zetecc
Nejspíš to nesouvisí, ale zkus ten router a STB vzdálit.
dsa 23.09.2020 17:36
dsa
Nemas nahodou PC napojene nejakym kablom aj do TV? Skus to odpojit. Hladaj pripadne zemne slucky (sl…
MMnereg 24.09.2020 23:08
MMnereg
Také bych tipoval zemní smyčku. U analogu se to poznalo snadno (rušení v obraze bylo charakteristick…
ml1 25.09.2020 10:14
ml1
Nez to bastlit radsej kupit hotove, len problem je ze galvanicke oddelovace aj utlmuju signal, tak j… poslední
MMnereg 25.09.2020 10:30
MMnereg

Právě proto mi to nejde do hlavy,oba settopboxy jsou zapojené na jeden rozdvojený koaxiál a fungují dokavaď nezapnu pc,O2 tv ani nic podobného nemám koaxiál vede na venkovní chodbu nejspíš na společnou anténu, jeden T2 je Tesla TE-310 druhý EMOS EM190

Nemas nahodou PC napojene nejakym kablom aj do TV? Skus to odpojit. Hladaj pripadne zemne slucky (slucky cez elektriku a zariadenia, a rozpoj ich). Mozno by to chcelo oddelovac zeme anteny. Alebo mozno aktivny rozdvojovac (s napajanim)

Také bych tipoval zemní smyčku. U analogu se to poznalo snadno (rušení v obraze bylo charakteristické), u digitálu se to nepozná, ten jenom nejde. Dal by se zkusit filtr tam, kde pomáhá vytáhnout koaxiál, blbý je, že se tohle nedá udělat nijak provizorně (jakékoliv pokusy strčit dva kondíky do kabelu skončily na tom, že je to moc velké) musí se prostě ten oddělovací článek sestrojit definitivně (nic těžkého, odřezek kupráku 2x3 cm a v něm cca čtyři brázdy, součástky nejlépe SMD, i když mám několik exemplářů s normálními a taky jdou) nebo koupit. Poslední dobou se to dá koupit, stávalo to 150 korun https://www.alza.cz/hama-antenni-galvanicky-oddelovac-d1638139.htm?o=1 ale virus nám to nějak zdražil. V době, kdy jsem to potřeboval, se to koupit nedalo, kdekoliv jsem v obchodě popisoval co potřebuju, koukali na mě jak kdybych spadnul z Marzu (nebo nějaké vzdálenější planety), měly to akorát prodejny hi-tech (za přemrštěné ceny stejně jako OFC kabely a podobné nesmysly), byl jsem tedy nucený si to udělat na koleně, kupoval jsem jen jeden. Neni to nijak složité zapojení (jeden kondík v živém vodiči, dva ve stínění, hodnota 330 pF na výstupu odpor 1kohm; ten tovární používal 10x větší kondíky (3n3) a žádný odpor a taky funguje, mě to bez toho odporu nefungovalo, tak nevim), jenom je potřeba si uvědomit, že máme co do činění s vysokýmií kmitočty, čemuž musí odpovídat provedení (co nejmenší).
Zemní smyčka obvyklle vzniká tím, že anténa je uzemněná na domě a televize do zásuvky (poslední roky se k televizím dělá třížilová šňůra, protože nemají dvojité krytí, jako měla třeba stará tesla). Pokud je televize propojená s PC, je to další možnost. Co se mi ale zdá, tak zemní smyčka nevzniká přes ethernetový kabel (ten asi uzemněný neni). Ale všechna ostatní propojení (ještě vyjma optického audia) tento problém mají.

Nez to bastlit radsej kupit hotove, len problem je ze galvanicke oddelovace aj utlmuju signal, tak je otazne ci este bude dost silny signal za tym. Kedysi davno som najprv skusil Hama a ten utlmoval velmi, ten som vyhodil potom ako som skusil kupit iny taky modry hruby s F konektormi ako maju tu https://www.alfasat.sk/oddelovac-zeme.k73472.html ten bol omnoho lepsi (len som si musel nabastlit na kabel F konektory namiesto antennych). Ostatne znacky neviem, ale hama utlmuje velmi mal som potom problemy s prijmom (mohli by udavat utlm u tych veci).
Este je potom moznost kupit si aktivny rozbocovac s napajanim, a ten zosili signal dostatocne aj pre oddelovac (pripadne mozno existuju aj aktivne rozbocovace ktore uz aj oddeluju zem).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru