Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Elektroměr + arduino + wifi modul ESP8266 Esp-13

Ahoj,

mám doma podružný elektroměr, který mi měří spotřebu tepelného čerpadla. Já každý večer jdu dolů do kotelny opsat stav a nadatluju ho do excelu (což samozřejmě někdy zapomenu).
Elektroměr má výstup a - <30v <27mA pro odečítání impulsů (800 imp = 1kw myslím).
Já mám doma nevyužité arduino + z aliexpressu desku s wi-fi esp8266 (ESP8266 Esp-13) z aliexpressu (tuhle: esp13w1.jpg)

Tak mě napadlo udělat nějak že by arduino počítalo impulsy a když jich bude těch 800, tak zavolá přes wifi url (bude běžet na mém serveru) a tím se do mé DB zaznamená spotřebovaná kilowata.

Jsem PHP programátor, k C a C++ jsem si taky čuchnul, takže s pomocí a návody na netu bych i ten wifi modul nějak rozběhl asi, ale potřeboval bych poradit s tím propojením arduina s elektroměrem, protože relátko by se asi z těch impulsů zbláznilo, takže asi nějaké tranzistory, ale to jsem měl naposled před dvaceti lety na škole a vše jsem zapomněl.

Mohl by mi prosím tedy v této první fázi poradit jak to zapojit nejlépe schéma? Já už si součástky seženu a zapojí/propájím, to není problém...

Díky moc!

Edit: ještě mě napadlo použít DC-DC měnič který udělá z 30v 5v a připojit na arduino, ale nevím zda by to fungovalo s impulsy. Například tento: menic-xl6009e1

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny