Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Oprava příkazu

Ono s těmi linky ve windows je to takové všelijaké (a to i z double commanderu, natož z příkazové řádky), možná by se dalo začít něčím jednodušším. Já nikdy nevím, jestli ten adresář musí nebo nesmí existovat. K perflogs snad nemá uživatel přístup (ale na práva si očividně nestěžuje), co to zkusit s něčím jednodušším, třeba si to nejdřív natrénovat na nějakých cvičných složkách.

Schválně si to zkoušim na počítači vedle (windows vista) a příkaz
mklink /j tmn hdj
skončil se zprávou
Spojení vytvořeno pro tmn <===> hdj
přičemž tmn byl adresář v tempu a hdj byla náhodně zvolená sekvence znaků, tak aby taková položka adresáře neexistovala.
Byla k tomu potřeba práva správce (zajímalo by mě, jestli má windows taky nějaké sudo, nebo je spustit cmd jako správce jediná možnost)

Ovšem výsledek je takový, že odkaz nefunguje. Začal fungovat, až když jsem vytvořil složku hdj. Takže to co jsem provedl bylo, že složku hdj (a vůbec nevadilo, že neexistuje) jsem zpřístupnil taky pod názvem tmn (jestli v té složce něco bylo nevím, zkusim složku, kde něco je třeba ee)
mklink /j tmn ee
a hle Nelze vytvořit soubor, který už existuje - to je ta Vaše chyba tak jsem trochu zmodifikoval
mklink /j mn ee (mn neexistovalo)
a příkaz úspěšný (stejná hláška jako minule jen s mn <===> ee), adresář ee mám nyní přístupný (i) jako mn (přičemž položka mn se sama nově vytvořila)

Takže se zdá, že je v tom trochu zmatek, ale jak řikám, ono to neni o moc lepší při použití nějakého manažeru (alespoň v double commanderu se mi to zdálo stejně zmatené, že nevím odkud kam propojuju a jestli to musí nebo nesmí existovat). Snad jsem svými pokusy trochu pomohl, to že se musí názvy s mezerama uzavřít do uvozovek je další věc, ale to je to nejmenší.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny