Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Barva do tiskárny

Dobrý den, kupoval jsem teď novou tiskárnu, dřív jsem měl starý HP, kde barvy se kupovali v injekcnich stříkačkach a normálně se dávali do těch cartridge,
Teď jsem koupil Canon mg3650s a co koukám tak se Tam kupují jen celý cartridge, kde cena barev je cena celé tiskárny což se mě zdá jako celkem přepaleny. Jak je to teď? Dají se také tak doplňovat nebo prostě nezbývá nic jinyho než koupit celej set? Děkuji za odpovědi
Změna kategorie, původně: Ostatní (Kurt)

Předmět Autor Datum
Teď je to tak, že koupíš levnou tiskárnu na jedno použití, protože cartridge je dražší než ta tiskár…
Jan Fiala 01.10.2020 05:08
Jan Fiala
Kdybyste se zeptal před nákupem, nemusel jste se teď divit.
Kurt 01.10.2020 07:51
Kurt
Tiskárna cannon stejně odejde těsně po konci záruky, mají to dobře načasované. Dřív to byla chyba B2… poslední
ml1 01.10.2020 11:42
ml1

Teď je to tak, že koupíš levnou tiskárnu na jedno použití, protože cartridge je dražší než ta tiskárna nebo koupíš dražší tiskárnu s takovým systémem, kde se barvy dolevaji. K ní dostaneš při koupi tokik barev, že to vydrží na několik let. A náhradní flaska s barvou stojí desetikoruny.

Tiskárna cannon stejně odejde těsně po konci záruky, mají to dobře načasované. Dřív to byla chyba B200 ale asi už ji přejmenovali, jak se to profláklo.
Doplňovat se asi daji, ale je tam nějaký čip, který se musí zresetovat, takže se sada na doplnění prodraží.
Já měl nějakou pixmu (koupil jsem ji na potisk DVD, stála tehdy to samé, co jedno balení BD (potisknutelná stála skoro stejně jako normální), to oproti lightscrcibe, kde potisknutelné médium stálo 3x-5x víc jsem bral jako láci, nemluvě o kvalitě, což jsem předem pochopitelně nevěděl), nějak se stalo, že roky ležela ladem (nebyl čas ty potisky dělat), pak překvapila tím, že hned tiskla (spíš jsem se ji chystal vyhodit), jen první řádek první stránky bylo vidět, že ze začátku trochu vynechala. Už už jsem se chystal kupovat náplně, protože se blížil jejich konec, ještě že jsem otálel, chyba B200 se dostavila. Po rozebrání byly kartridže úplně suché, takže to nejspíš byla chyba výpočtu zbývající náplně (tiskárna nemá čidlo a počítá to blbě) a usmažení tiskové hlavy, prostě konstrukční chyba (četl jsem různé teorie, že to má být kazítko nebo pomsta za neoriginální náplně). Mimochodem i tisková hlava (uživatelsky snadno vyměnitelná) by stále víc jak komplet tiskárna. Tiskárna si prostě včas o výměnu neřekla a takto to dopadlo, ale je otázkou, jestli to bylo tím.

Nyní mám Epson L550 a L805 s tankovým systémem a jsem spokojený. Tiskárna byla šíleně drahá, ale náplně jsou levné a vydrží opravdu dlouho (na obou mám přes 10 tisíc stránek a doléval jsem je maximálně tak třikrát, černou možná víc).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru