Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Ako vybrať toner do tlačiarne

Dobrý deň, nemám žiadne skúsenosti s nákupom toneru do tlačiarne a mám zatiaľ prvú tlačiareň HP laserjet pro MFP M28W. Originálny toner predstavuje polovicu ceny a to sa nevyplatí takže jednoznačne volím neoriginálny toner. https://kompatibilne-naplne-a-tonery.heureka.sk/hp-cf244a-kompatibilny/
Na heuréka je to síce ako jeden produkt ale ako tak pozerám tak je to od rôznych výrobcov a teda rôzna kvalita. Oplatí sa zobrať niečo z tých drahších alebo dostanem to isté aj za tie najnižšie ceny? Chápem že to zrejme nebude kvalita ako originál...
Kto má s týmto viac skúseností tak vopred ďakujem za rady :-)

Předmět Autor Datum
Koupil sis levnou tiskárnu a u té výrobce dostane náklady zpět na spotřebním materiálu. Výtěžnost 10…
Jan Fiala 06.10.2020 13:45
Jan Fiala
Vďaka za užitočné tipy. Tlačiareň využívam málo takže som zobral túto lacnejšiu čiže vyššia cena za… poslední
mtt22 06.10.2020 16:52
mtt22

Koupil sis levnou tiskárnu a u té výrobce dostane náklady zpět na spotřebním materiálu. Výtěžnost 1000 stran za 1400,- je pěkná pálka, když si uvědomím, že z tankového inkoustu tisknu stránku za nějakých 8 haléřů.

Co se týká kompatibilních náplní, je třeba to zkusit. U těch levných se můžeš setkat s tím, že toner nebude na papíru držet, bude se po čase odrolovat. Nejde říct, že ty dražší budou lepší. Pročti si negativní komentáře u jednotlivých typů tonerů. A taky se neboj toner při problému reklamovat.

Další problém může být s čipem, kdy tiskárna neoriginální náplně odmítne, případně budeš muset při každém tisku potvrzovat tlačítkem na tiskárně - opět je to na reklamaci toneru.
A nakonec počítej s tím, že při reklamaci a zjištění neoriginálního toneru bude reklamace odmítnuta.

Vďaka za užitočné tipy. Tlačiareň využívam málo takže som zobral túto lacnejšiu čiže vyššia cena za stranu zase až taký problém nieje.
Dám na tvoje rady, prejdem si nejaké recenzie a myslím že ak sa vyhnem úplne tým najlacnejším tak urobím len dobre. Pozerám že sa cenovka pohybuje hlavne okolo 10-20€ takže vezmem niečo v tejto cenovke. Ak bude toto téma stále dostupné tak hodím potom info aký toner som kúpil a ako funguje.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru