Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nápad na aplikaci?

Omlouvám se, myslel jsem samozřejmě extravilány obcí.

Tak naprogramovat to problém není, to by byl jednoduchý program. Databáze obcí je např. na stránkách Českého statistického úřadu, ale lepší je použít Google Mapy. Myslel jsem něco takového: Máme např. město Moravská Třebová a máme vesničku Kunčina. A tato kalkulačka http://cs.thetimenow.com/distance-calculator.php?city1=3070325&city2=3072527 říká, že vzdálenost mezi obcemi je 5 km. Jenomže to je nepravda, protože vzdálenost mezi nimi je 0 km, protože jde o sousední obce. Ta kalkulačka to ovšem bere „odněkud“.

Muselo by se to nejdřív vymyslet matematicky. Záleží na tom, jak jsi dobrý na matematiku. Protože hranice katastru se dají snadno zjistit z Googlu, když klikneš na obec, tak Ti vykreslí přesné hranice obce. Ale problémem je, jak matematicky spočítat, které body jsou nejbližší. Protože toto je vlastně primárně matematická úloha (někde v rovině leží dva obrazce a jaká je vzdálenost nejbližších bodů těchto obrazců).

Podobným způsobem by se řešily okolní obce. Ale tam by to šlo udělat třeba taky tak, že by se vzaly všechny obce z kraje a ze sousedních krajů (sousední kraje by šlo vypsat i ručně, je jich jenom 14) a porovnala by se tato daná obec s každou obcí a některé by vyšly jako sousední a některé ne.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny