Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nápad na aplikaci?

Hodila by se mi nějaká investiční kalkulačka. Potřeboval bych, aby uměla počítat zisky a ztráty z vkladů a naopak. Aktivum má nějakou aktuální cenu, já ho koupím za určitou sumu, jaký budu mít zisk/ztrátu, až cena aktiva vzroste/klesne na určité číslo?

Například (https://www.tradingview.com/chart/): Aktivum má nyní cenu 43 510,07, já ho koupím za 1 000 Kč s pákou X5. Jaký budu mít zisk, až cena aktiva vzroste na 46 400,00?

Potřeboval bych, aby to umělo počítat koncovou cenu v absolutních číslech i v procentech (jaký budu mít zisk, až koncová cena vzroste o 15 %?). Zároveň bych potřeboval, aby to umělo různě přepočítávat mezi sebou. Například vím počáteční cenu, koncovou cenu, zisk a páku, ale nevím, za kolik jsem ho koupil. Nebo vím počáteční cenu, vím vklad, vím zisk, ale nevím koncovou cenu (v absolutních číslech ani v procentech). Nebo vím počáteční hodnotu, vím koncovou hodnotu, vím, za kolik jsem koupil, vím realizovaný zisk, ale nevím páku. Hodilo by se taky, kdyby to umělo přepínat mezi výnosem (částkou, kterou vyberu) a ziskem.

Kdybys nějakou takovou kalkulačku vytvořil, dost by mi to pomohlo.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny