Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nový domácí pc

Nejde o cenu, jde o to, že do hotových sestav se dávaji komponenty, o které neni zájem. Ty sestavy z "konfekce" jsou pak i celkem levné, právě protože nejsou nic moc. Snad jediné, co je u konfekčních sestav zvykem je to, že tam je v ceně zadarmo operační systém od microsoftu, zatímco do vlastní sestavy je nutné jej kupovat nebo použít nějakou alternativu (na danou práci linux bohatě postačí, možná bude i lepší, i když spíš to bude nastejno).
Takže ono ne, že to vyjde levnějc (možná kdyby se vzaly stejně nanicovaté komponenty tak jo), ale výsledkem bude lepší počítač.
(Poskládat nebývá problém, snad ještě pořád platí, že co jde do sebe mechanicky, bude pospolu i fungovat. Je to taková stavebnice.)

Stolní počítač má výhodu v tom, že se dá v budoucnu rozšiřovat nebo modifikovat, u ostatních variant je tato možnost buď velmi omezená (navíc jakékoliv takové změny jsou řádově dražší, protože i výběr dílů je omezený), nebo nemožná. Notebook má tu výhodu, že má baterku, teda když vypadne elektrika, tak dokáže nějakou dobu jít na baterku (neni potřeba řešit UPS).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny