Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem [TIP] Outlook a nový podpisový certifikát (na kartě)

Před skončením platnosti podpisového certifikátu si necháte vystavit následný. Státní správa ze zákona na kvalifikovaném prostředku, což je karta nebo USB token.

Pamatuju doby, kdy stačilo nainstalovat nový certifikát a člověk se nemusel o nic starat. Outlook automaticky po skončení doby původního začal používat nový. Já teď bojoval s Outlook 2010, u novějších to bude podobné. Ale kdepak. Po skončení platnosti dostanete zprávu, že nastavení zabezpečení je neplatné a podepsaný mail se neodešle.

Certifikát se mění v Soubor / Možnosti / Centrum zabezpečení / tlačítko nastavení centra zabezpečení / Zabezpečení e-mailu (ufff)

Tam je tlačítko Nastavení, kterým se konečně dostaneme do formuláře s certifikátem.
OK, vyberu aktuální platný certifikát, přepnu šifrování na SHA256, protože přednastavené SHA1 už není certifikátem podporované, potvrdím a říkám si, že už je to v pořádku.
Není!
Při pokusu o odeslání mailu dostanu stejnou chybovou hlášku - není platný certifikát.

Stálo mě spoustu času a zkoušení, než jsem přišel na to, že při výběru certifikátu je třeba kliknout na odkaz "zobrazit podrobnosti certifikátu", zobrazí se okno s certifikátem, pak jen OK a dokončit nastavení.

[91337-vyber-certifikatu-png]

Po tomto úkonu začne certifikát v Outlook fungovat.

Předmět Autor Datum
Nenašly se žádné odpovědi.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru