Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno dárek pro setru na focení - fotomobil nebo fotoaparat do 15000kč

Je sestra nadšený fotograf, nebo si chce občas jen zdokumentovat, kde zrovna je a co vidí?
Pokud propadla focení a chce se posouvat, tak foťák, ideálně něco s rozumnou možností manuálního nastavení. Telefon ji bude omezovat.
Pro zbytek lidí slušný fotomobil. Dneska už fotí obstojně i v noci a hlavně ho bude mít vždycky připravený u sebe. Pokud není opravdu hodně nadšená do focení, bude tohle hodně znamenat. S foťákem si bude hrát měsíc, pak přejde do stavu, že si ho bude brát na akce, na kterých bude počítat s focením. Sám mám slušnou zrcadlovku, spoustu skel k ní a reálně fotím tak 90 % fotek na Xiaomi Mi 9, jednoduše proto, že je vždycky v kapse připravený udělat za dvě vteřiny fotku. Lepší slušná fotka v telefonu, než foťák s potenciálem perfektní fotky doma ve skříni.

Nevěřil bych komentářům, že telefon není na focení, nic nezvládne a je to vlastně katastrofa, to platilo před 5 lety a dnes platí u telefonů za pár tisíc. Telefony kolem 15 fotí IMHO velice slušně i v noci, přikládám fotku z Mi 9 z loňské zimy. Žádný stativ, žádné úpravy, momentka rovnou z telefonu, jen zmenšená. Foťák jsem u sebe neměl.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny