Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Co může způsobovat odpojování NB od sítě WiFi?

sousedé v okolí nevadí, to je příliš daleko a rušení od nich se blíží nule, jak píšeš.

1) ale ty routery jsou dost historické. vyráběly se delší dobu, první hw verze měly celkem málo průchodné brouky, zvlášť staré verze wr1043 nic moc. slabý procesor pochopitelně obslouží méně připojených klientů. starý firmware si dobře neporadí s jejich požadavky na wifi režim, který po něm klienti zkouší vyžadovat.

2) problém může být i "zesilovač" wr743, který umí mód repeater.
místo aby k němu vedl přívodní kabel a on jen vysílal wifi bez přerušení s plným nasazením svého procesoru, v bezdrátovém módu repeater neustále přepíná mezi příjmem z "hlavního" routeru na vysílání k wifi clientovi (notebuk nebo mobil, nedejbože zbytečná stojící tv). a pak ještě znovu přepíná mezi komunikací zpět od mobilu, aby to odvysílal routerovi. protože má jen jedinou anténu využitelnou současně.

3) souvisí to stářím těch tplinků (ale i krabiček jiných výrobců): čínským šizením při výrobě a poruchami na napájecím vedení můžou časem odcházet napájecí adaptéry. typicky přehřátím vytečou elektrolyty. při zvlněném nekvalitním napájení nejdřív přestane fungovat právě wifi, časem vypoví celý router.
jako bonus člověk dostane od číňanů krabičku routeru, která má 2/3 větracích děr z výroby zaslepenou. s tím si má ten chudák dlouhodobě poradit, když sám uvnitř obsahuje měnič napájení 12V->5V. taky si trochu přitápí a taky mu odchází kondy ve zdroji.

co bych s tím dělal (bez znalosti rozmístění):
- zjistil co je mladšího data výroby, případně rovnou mrknul dovnitř, jestli součástky i krabička zevnitř vypadá dobře. ale i tak na tom nemusí být dobře jejich napájecí adaptéry, pokud celoživotně příliš hřejí.
- wr-1043: nejstarší hw verzi v1 bych odložil na smetiště dějin / poslední hw verze je ok. za 1.000 např tplink archer c6
- jestli je skutečně wr743 v režimu repeater že wifi přijímá i vysílá dále, přitáhnul bych k němu kabel z routeru (do lan zdířky, bez dhcp, jiná ip než wr1043) a nechal ho jen vysílat wifi
- televize bych místo na krádeži wifipásma viděl raději na drátové lan

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny