Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Co může způsobovat nefunkční bootování W7 do NB a nenačítání webových stránek?

Navazuji na svůj první dotaz - vypínání NB na síti. NB ASUS X54L, nainstalovány Windows 7 Professional.
Takže výsledek odstranění původního problému s opakovaným odpojováním NB od sítě Wifi.
Vzhledem k tomu, že NB měl původně nainstalovány W7, tak jsem je z CD znovu nainstaloval, včetně přeformátování HD při nabídce instalace. Pak kompletně i novou instalaci ovladačů. Takže teď už jde připojení na síť bez problémů a drží spolehlivě a stále.
Ovšem objevil se mi další problém, se kterým jsem se dříve, i když už jsem u tohoto NB měnil 2 x HDD a instaloval windowsy, ještě nesetkal.
Po instalaci těch Windows 7 Professional, po zapnutí NB se objeví logo ASUS a v dolním rohu Intel. Pak zčerná obrazovka, pak se mírně rozsvítí a v levém horním rohu se objeví čárka. Pak se opět objeví ta loga a toto se stále opakuje a W se nenabotují.
V Biosu je nastaveno (asi správně) D1: DVD, D0: HDD a pak Atheros Boot Agent.
Pokud při tom problikávání několikrát klepnu esc, objeví se modrá bootovací tabulka, ale ani zde po nastavení bootu na HDD a klepnutí enter se W nespustí a nenačtou. Ale pokud toto klepnutí několikrát opakuji, tak se objeví červená obrazovka s nadpisem GRUB4DOS 0.4.4 2009-09-29 a v ní je pod sebou více položek Windows with SLIC Loader s dalšími atributy.
Jako třetí je pak položka Windows without Loader, a tu když spustím (enter), tak se objeví "Spouštění systému Windows" a ty W7P se načtou a pak už fungují normálně.
Takže nevím, jak co a kde nastavit, aby se načítaly W ihned po zapnutí NB.
A druhý problém pak je zde ten, že když spustím prohlížeč (zde ještě Internet Explorer) a zadám v hledání na webu nějaké webové stránky (bing), tak se mi objeví nabídka stránek, ale po zakliknutí na ně se mi objeví prázdná stránka se zeměkoulí škrtnutou křížkem a nápis "Alikace IE nemůže zobrazit tuto webovou stránku".
Zde, při spuštění diagnostiky potíží s připojením, je ale opět ta hláška "Poradce při potížích neidentifikoval problém".
Přitom připojení k síti je stálé, načítání zpráv a informací v IE funguje bez problémů (takže připojením k síti to určitě není). Ale ať nastavuji co nastavuji (různá "zabezpečení" a pod., tak mi to jakékoliv konkrétní webové stránky nespustí. Poradíte, čím to může být a co případně vypnout nebo nastavit?
Takže nejsem schopen nainstalovat potřebné další aplikace ani jiné prohlížeče z netu.

Pozn. pro LedníBrtník.
Co se týče routerů (mám v síti 3, z důvodu rozšíření sítě WiFi), tak ty fungují určitě dobře, v těch to není. Jak jsem psal, jinak všechna zařízení na síti fungují bez problémů.
Děkuji za reakce a rady.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
ie je šíleně zastaralý. jestli je tam původní ie8, nemá ssl certifikáty a nerozumí si s dnešními htt… poslední
lední brtník 23.10.2020 15:12
lední brtník

ie je šíleně zastaralý. jestli je tam původní ie8, nemá ssl certifikáty a nerozumí si s dnešními https stránkami. nahradit ie11:
- KB2533623, KB2670838, KB2729094-v2, KB2731771, KB2786081, KB2834140-v2
- restart
- IE11-Windows6.1
- kb4483187 nebo novější kumulativní update
- restart

pro lidi co mu ještě důvěřují, ms vydal prohlížeč edge pro w7:
https://diit.cz/clanek/microsoft-ozivil-windows-update-pro-windows-7
https://diit.cz/clanek/microsoft-edge-bez-vedomi-souhlasu-uzivatele-krade-data-z-firefoxu-chrome

3 routery klidně můžou být v síti, pokud jejich zapojení a nastavení dává smysl.

bootloader grub: tam je nějaká cracklá / kradená verze windows? systém instaloval domácí všeuměl? tak mu poděkuj.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru