Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ideální je, pokud existuje nějaký seznam nainstalovaných programů. Ale předpokládám, že neexistuje,… poslední
ml1 27.10.2020 11:01
ml1

Ideální je, pokud existuje nějaký seznam nainstalovaných programů. Ale předpokládám, že neexistuje, tak aspoň si udělat printscreen příslušného okna windows (či linuxu). Ideálně seřazený podle data instalace a pak i vytištěný, a na něm se může odškrtávat. Ne všechny programy se instalují, takže je dobré si do něj dopsat další programy.
Záloha dat je předpokládám hotová, to je asi samozřejmost.
Potom vyhledat CD dodaná se základní deskou a dalšími komponentami, pokud se nenajdou, obvykle se dá stáhnout ze stránek výrobce (pokud stále existuje).
Zatímco interní hw bývá bez problému (grafárna nějak naběhne, možná se síťovkou má windows problémy), tiskárny a skenery je skoro vždy nutné instalovat extra.
No a pak to hlavní, vykopat instalačky systému a spustit je. Ono si to pak o ostatní řekne, při prvním spuštění, nebo se to pozná podle toho, co nefunguje (zvuková karta, síťová karta...).

Ještě bych poradil podívat se, jestli nejsou ty programy v nových verzích, ale ne vždy je ta aktualizace ku prospěchu věci (z jednoduchých utilit se vývojem stává nepoužitelný bloatware, je to zcela přirozený vývoj).

Určitě jsem na spoustu důležitých věcí zapomněl, od dob XP přeinstalovávám počítač opravdu málokdy (v dobách win95 jsem na to měl scénář s přesným postupem, tam to bylo potřeba dělat častěji).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru