Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pridat needitovatelny napis do excel sheetu.

Dobrý den,

Chtěl bych poradit, jak přidat nápis "Created by moje jméno" do excel sheetu tak, aby to nikdo nemohl nijak editovat, ani posouvat.

Vytvořil jsem generátor kontaktů v makru a chtěl bych si ho takhle podepsat.

Napadlo mně vytvořit "label" a pak "Protect current sheet". Ale zamknul se tim pro editaci cela sheet. Je moznost jak zamknout pouze ten label, nebo jinej zpusob jich tam vložit moje jméno?

Děkuji.

Předmět Autor Datum
Tvůj podpis je jen na efekt. Od toho je elektronický podpis. Když zamkneš jenom nadpis, kdokoliv můž…
Kyncl 02.11.2020 16:11
Kyncl
Neznám tak dobře Excel, používám LibreOffice. Nejde v Excelu, jako v LibreOfficích, zamknout jen ozn…
Rce 03.11.2020 01:02
Rce
Je zvláštne, že tvoríš makrá a pritom nevieš, že v hárku si môžeš uzamknúť len tie bunky (a objekty)… poslední
robert13 03.11.2020 04:22
robert13

Je zvláštne, že tvoríš makrá a pritom nevieš, že v hárku si môžeš uzamknúť len tie bunky (a objekty), ktoré chceš (ako píše Rce), navyše s ďalšími možnosťami spresnenia uzamykania (podľa verzie Excelu). Excel však nie je voči vedome cielenému "útoku" dostatočne odolný, takže nič nebráni ani napr skopírovaniu chráneného obsahu do iného hárku, kde je touto operáciou po ochrane... Ale nič Ti nebráni použiť iné finty, ktoré menej pokročilí v Exceli nebudú tušiť, ako si to tam dostal a týmpádom nebudú vedieť ani ako to odstrániť, prípadne im nebude stáť za to vynakladať energiu a čas na to, aby sa Tvojho podpisu zbavili, pokiaľ ich nebude iritovať. Za ďalšie, zváž, či je tam ten podpis nutný. Pokiaľ na tvorbe programov nezarábaš, že by si potreboval reklamu alebo copyright, tak je to len nič neriešiace hladkanie si ega. Ak si šikovný, blízki to vedia a vzdialeným je to jedno.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru