Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Domácí (Wi-Fi) síť

Ahoj,

Prave jsme si udelal malou domaci sit, a mam par dotazu. Vypada to asi tak, ze je ADSL modem zapojenej do WANu Asusu WL-520gC, odkud se internet rozvadi do 2PC pomoci zdirky LAN a jeden notebook chyta internet pres wi-fi..

1) Mohl bych nejak v siti nasdilet tiskarnu, ktera je pripojena k 1. PC, ktere je pripojene k roueru pomoci LAN, abych mohl cokoliv tisknout pres 2. PC, pripojene do druheho portu LAN routeru, nebo notebooku, ktery je na Wi-Fi? je to mozna uz trochu dost scifi, ze?

2) Mohl bych nejak vytvorit pravidla s maximalnim downloadem & uploadem pro jednotlive PC, pripojene pres LAN nebo notebook pripojeny pres Wi-Fi? Slysel jsem neco o netlimiteru¨, ale mozna by to slo delat i pomoci toho routeru..

Diky za reakce, jsem v tech sitich zacatecnik... :puff:

Předmět Autor Datum
1. Ano, mohol a nie je to vobec scifi. Staci dat nazdielat tlaciaren a instalovat ju ako aj na ostat… poslední
fleg 16.09.2008 19:33
fleg

1. Ano, mohol a nie je to vobec scifi. Staci dat nazdielat tlaciaren a instalovat ju ako aj na ostatnych pc.
2. Mohol, ale potreboval by si nejake znalosti shellu resp mozno existuje alternativny firmware roe tvoj Asus, kde uz je to to spravene. Netlimiter ti dokaze obmedzit prakticky len upload na danom stroji na ktorom sa pouziva. Ak chces obmedzit download musis ho vzdy obmedzovat na "protikuse" kde vlastne obmedzuje upload pre dany pc.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru