Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Win10 nenajde soundbar přes hdmi

Dobrý den,

tak jsem tu znovu. Po koupi 1660s a i5 9400 F (bez GPU) mě systém nenajde soundbar od LG přes hdmi - > základovka. Odpo na staré i3 8100 která měla integrovanou GPU to fungovalo 2 roky. Reinstal ovladačů realtek jsem udělal, změna žádná, oprava ve win taky nic. Systém to hdmi nevidí. Je možné že bez integrovaného GPU v procesoru to nefunguje, nebo kde hledat chybu? Neznám nikoho kdo by se s tímto problémem setkal.

D9íky

Předmět Autor Datum
Jestli jsi předtím používáll CPU s iGP a teď si dokoupil PCIe GPU, tak ten soundbar už nezapojuj do…
HPET 09.11.2020 21:55
HPET
Děkuji, pomocí redukce hdmi->DP na GPU jsem udělal monitor, a soundbar pomocí hdmi->hdmi na GPU. Stá…
Nemeda 10.11.2020 12:30
Nemeda
Předpokládám že bude nějak potřeba nastavit aby přes jedno hdmi šel jen obraz do monitoru a do druhé… poslední
Nemeda 10.11.2020 12:51
Nemeda

Jestli jsi předtím používáll CPU s iGP a teď si dokoupil PCIe GPU, tak ten soundbar už nezapojuj do HDMI na základní desce ale do HDMI na té Nvidia 1660, IMHO po zapojeni PCIe se na HDMI vypne signál tudíž i ARC.
V základě by jsi mohl před reinstalaci ovladačů začít náhledem na audio nastavení nebo správce zařízení.

Děkuji, pomocí redukce hdmi->DP na GPU jsem udělal monitor, a soundbar pomocí hdmi->hdmi na GPU. Stále nefunguje. Už vidím ale nabídku soundbaru v nastavení zvuku ale nic nehraje. Je to přepnuté na hdmi, neni to mute a stejně nic

Předpokládám že bude nějak potřeba nastavit aby přes jedno hdmi šel jen obraz do monitoru a do druhého jen zvuk. S tím si ale nevím rady. Zakázal jsem i monitor v nastavení a také nic

//edit tak jsem to poklikal a funguje to. Musel jsem přepnout zobrazeni monitor 1 - kde jsem vypl zvuk do monitoru a přepnou za zobrazeni monitor 2 kde jsem povolil zvuk a nakonec v nastavení obrazovek jsme musel dát duplikovat. Jestli je to takhle správně tak ok. Zvuk funguje obraz také. Jestli to má ještě nějak pohaftovat, tak prosím o radu díky:)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru