Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Přidání SSD s Windows do PC a následný přenos HDD do jiného PC

disk do budoucího pc teď neřeš, ani přenos instalace na nový hw. buď měj soudnost, jaký bloatware si nainstaluješ do pc, nebo si nech stažené instalačky na externím disku.

pokud teď neplánuješ nový kancelářský pc a ten vistakrám má slušné parametry (4jádro, 8gb ram, usb3, sata ahci), instalace w10 na nový ssd stačí.
do kanclu nový pc stejně nemá smysl, bral bych jen repas.

odpoj vista-disk a nainstaluj w10 na ssd. licence w10 za stovku z aukra platí se starou deskou - když na tom pc trváš, o přenosu instalace na nový hw raději neuvažuj.

po rozjetí w10 připoj znovu vistadisk.
boot disků můžeš přepínat v biosu, teoreticky. prakticky uvidíš sám, záleží na stáří a nemohoucnosti biosu, jestli oba systémy korektně naběhnou. možná ne napoprvé, ale mělo by to jít.

- - - -
pokud tě přece jen vzrušuje idea tyto w10 přenést na nové železo, nedělej to s plánovaným ssd. do nového pc si pořiď nový větší barevnější ssd/nvme a image tohoto disku na něj naklonuj, ať se v případě neúspěchu máš kam vracet.

edit:

Myslíš, že W10 jsou náročnější než Visty?

samozřejmě. podívej se na počet spouštěných služeb pod vistou a w10.
m$ navrhoval w10 i pro nedostatečný starý hw a posral to jako vždy. časem do w10 zavedl komprimaci paměti, která nic užitečného nepřináší, jen zvyšuje nároky na paměť a výkon cpu, což bývá u dvoujádrových cpu s malou ram občas bestiální problém.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny