Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Přidání SSD s Windows do PC a následný přenos HDD do jiného PC

Myslím vybrat disk ze kterého se bude bootovat v biosu. Nemyslím windows bootmenu, ten výběr operačních systému /typicky do 30sec se spustí předvolený/.

Jenže u mě je to jedno, jestli dám jako výchozí CD-ROM a PC při startu bootuje z CD-ROM, nebo tam mám HDD, ale při zapnutí mačkám ESC a boot menu vyberu CD-ROM. V čem je rozdíl? Předpokládám, že to samé bude, když budu mít SSD a HDD. Prostě bude výchozí SSD a v případě potřeby to ESC a výběrem z menu změním na HDD.

Když nastartuješ SSD bude Win10 C a disk s Vistama podle toho co si nastavíš. Přiřadí se volné písmeno typicky E pokud D je dvdrom.

Když nastartuješ Vistu bude vista C a win 10 podle toho co si nastavíš. Písmeno disku je vždy uloženo v registrech daného operačního systému na daném disku.

Tak to je super a přesně tak to potřebuji. Když bude nabootovaný W10, tak bude HDD s Vistami jenom jako datový a tudíž jeho označení mě nezajímá. Když nabootují Visty jako C, tak bude datový SSD a jeho označení je v ten moment irelevantní. :-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny