Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem PC Drop

Zdravím všechny, mám takový menší problém, zkoušel jsem už vše a nevím na koho se už obrátit. Mám už celkem starý pc a rozhodl jsem se že bych trošku upgradoval nějaké komponenty, páč dříve mi pc padal kvůli nejnovějším updatům windowsu, tak jsem jen na 5 let staré verzi windows pro 1511 nebo tak nějak. Před 2 dny jsem si koupil novou grafickou kartu Radeon RX 5500 xt páč měla 8gb vram a moje stará měla jen 2 takže jsem musel jet každou hru na low spec, akorát když jsem si koupil novou grafickou kartu pc mi začal dropovat i na staré windows verzi, tak jsem si řekl že to teď může být starou verzí windowsu třeba to nepodporuje nějaký drivery nebo tak, tak jsem upgradnul na nejnovější verzi windowsu, stáhl všechny drivery a stejně to furt dropovalo i při zapnutí basic her jako je lolko a cs:go. Tak jsem koupil nový zdroj vše jsem přepojil zapl a vualááá pc šlapal jako hodinky a konečne mi to asi na 15hodin fungovalo, pak jsem zapl Horizon Zero Down hrál jsem to cca tak hodku a pc se nesekl jako dřív že se mi sekla obrazovka slyšel jsem takovej divnej kousavej lagující zvuk a pc jsem musel na tvrdo restartovat. Teď mi to po asi 12 hodinách hraní Rustu(byl jsem rád že už mi to šlape tak jsem to šel testnout na snad nejhůř optimalizovanou hru a necejtil jsem žádne závady až když mi dropl při hraní Horizon Zero Down, po dropu horizon zero down mi pc dropuje třeba jen když volám na discordu nebo kdykoliv se mu za chce, teploty procesoru a vše vypadá v pořádku. Dropne to bud tak že se rovnou pc vypne, jak kdybych vypojil kábel do zdroje. Nebo že se freezne obrazovka a slyšim ten lagující zvuk a zas se to natvrdo instantně vypne. Asi 5x se stalo že se obrazovka sekla ale nějak to rozdejchal a šlapal dál. Už vážně nevím co dělat tak ve Vás vkládám plnou důvěru. Děkuji mockrát za kteroukoliv radu.
Moje komponenty
Procesor: AMD FX-8350 Eight Core procesor
16gb ram (4x4)
grafika: Radeon RX 5500 XT
zdroj: 500W Evolve 0
základní deska: Gigabyte Technology Co., Ltd. 970A-DS3P

Předmět Autor Datum
Já tedy netuším, co si představit pod "drop", "dropne". Snad instalace Windows a ovladačů proběhla s…
L-Core 18.11.2020 14:42
L-Core
Otestuj paměti. Zkus jinej zdroj, protože nemáš zrovna úsporný komponenty. poslední
Prasak 18.11.2020 17:02
Prasak

Já tedy netuším, co si představit pod "drop", "dropne". Snad instalace Windows a ovladačů proběhla správně (a ovladače ve správném pořadí, od výrobce, ne z winupdate)
Akorát vím, že podobný sranda-zdroj bych si nikdy nepořídil. Memtestem (nabootovaným z CD/flešky, nechat běžet několik hodin) také nic nepokazíš, případně tím vyloučíš chybu RAM.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru