Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jsou toto dostatečné důvody k reklamaci monitoru?

Dobrý den,

cca rok vlastním monitor DELL UltraSharp U2718Q, který je ještě v záruce. Za dobu používání jsem na něm objevil dva problémy a chtěl bych slyšet váš názor, jestli má smysl ho kvůli nim reklamovat. Respektive, jestli jsou to důvody dostatečné ke schválení reklamace, protože monitor má tyto vlastnosti už z výroby.

1. Problém
HDMI vstup je nekompatibilní s mým Mac mini. Z nevysvětlitelného důvodu.
S továrním MacOS Mojave, který byl na Mac mini nainstalovaný, když jsem ho koupil, fungovalo HDMI bez problémů. Po upgrade na MacOS Catalina začaly první problémy, kdy jsem počítač musel zapínat na 2x, protože při každém 1. spuštění bylo potřeba provést reset NVRAM. Přikládal jsem vinu Apple, řešil to s podporou a milosrdně čekal na opravnou aktualizaci. Nyní, po instalaci nového MacOS Big Sur, problémy stále neustaly. Ještě se zhoršily. Naštval jsem se tedy, vzal můj Mac mini, objel s ním asi 5 kamarádů a u každého ho vyzkoušel přes HDMI přopojit do televize popř. monitoru. Všude jinde fungoval normálně, takže předpokládám, že vina bude na straně mého monitoru. Navíc jsem četl i pár diskuzních fór, kde lidi popisují podobné problémy s monitory Dell a počítači Apple.

2. Problém
Nepoužitelné HDR.
Čas od času si k monitoru připojím i můj xbox. Problém ovšem je, že když chci hrát hry v HDR a zapnu tuto funkci na monitoru, herní zážitek to spíš zhorší. Jas monitoru vyletí snad na maximum a nejde manuálně snížit. Z černé barvy se tedy díky vysokému podsvícení stává světle šedá a hry jsou absolutně nekontrastní a škaredé. Při nočním hraní navíc monitor vypaluje oči.

Děkuji za názory a odpovědi.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny