Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Domácí síť - konfigurace sdílení dat ve Win10Pro.

žádná hesla jsem nedával ani v pc ani u nb

špatně, vždyť máš pro edici. potřebuješ nějaký sdílecí účet s heslem - a nemusí to být ten samý, kterým se přihlašuje jediný živý uživatel. nebo viz fleg níž.
kdy konečně po 25 letech od winnt4 lidi pochopí, že windows jsou víceuživatelský systém? to přece neznamená, že musí či nesmí být všechny účty přihlášené najednou.

domácí síť ne, ta znamená anonymní přihlášení (s automatickým sdílením pro šíření virů). win verze pro umí pracovní síť.
dostávat se zrovna na plochu je jen pro zlost, protože uživatelská data tam nemají co dělat. ale různí uživatelé mají různé úchylky.
a dostávat se kamkoliv na síť proklikáváním v průzkumníku je lamerství.

eset s firewallem - to je ten ess? vážně by mě zajímalo, k čemu si lidi takové shity instalují a ještě za to platí.

"Název místního zařízení je již používán."

psal jsem něco o tom mountování celé síťové cesty bez písmene jednotky, aplikace ho nemusí vidět a neznalý správce se o připojení disku nesmyslně pokouší podruhé.
proti automatickému nevyžádanému připojování (když je druhý pc vyplý aj.) slouží ten parametr: /persistent: no
kontrola co jsem si připojil:

net use

kontrola co sdílím do sítě:

net share

za jediné normální připojení síťového disku považuju mapování s písmenem síťového disku, se zadáním jména a hesla protistrany. samozřejmě na to mám zástupce nebo batku, nejsem retard to dokola vypisovat nebo kdesi klikat v procházení sítě.
když běžný uživatelský účet heslo nemá, tak takový na obou pc vytvořím + musí mít pro sdílení nastavená práva. jinak nechápu, k čemu máš edice pro.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny