Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak vyrobit testovací a servisní USB?

Jelikož se tady množí dotazy na různé testování a opravy PC, kdy je doporučeno otestovat PC z bootovacího disku bez aktivního systému, napadlo mě, že by bylo vhodné mít nějaký USB flash disk, kde by to bylo všechno pohromadě. Vím, že kdysi vycházely speciální "servisní" CD a občas mi zachránily (_!_), ale nevím, jestli se ještě dělají a také by to bylo vhodnější mít na USB flash disku, jelikož současné NB již mechaniku nemají a externí není vždy a všude po ruce. Není někde nějaký polopatistický návod, co a jak dostat všechno na jeden disk a jak řešit jeho bezpečnost? Napadlo mě použít (micro)SD kartu v jednoduché USB čtečce typu https://pametove-karty.heureka.cz/f:23925:1/ a po vytvoření nastavit ochranu proti zápisu.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
dá se vygoolit přece jen novější hirens pro ahci disky -> hirens64: https://www.hirensbootcd.org/
lední brtník 01.12.2020 21:21
lední brtník
Jak to napsat… je trochu škoda, že HB už není to, co býval před 10 lety… :-p
L-Core 02.12.2020 19:53
L-Core
Preto treba mat v zasobe aj starsie vezie;o).
fleg 02.12.2020 19:56
fleg
10.5, 10.6 ... nový
L-Core 02.12.2020 19:59
L-Core
Dnes, pri dokonalom, vyladenom, rýchlom, stabilnom, bezpečnom OS W10-2004, nie je nutné disponovať ž… poslední
Nuda 03.12.2020 06:00
Nuda

Dnes, pri dokonalom, vyladenom, rýchlom, stabilnom, bezpečnom OS W10-2004, nie je nutné disponovať žiadnymi testermi HW, SW, OS, logicky nainštalovaný na trvácnom, neskorodovanom, kapitaľistickom, americkom železe. (nie na čínskom, ľudovodemokjratickom, fejkistickom, boľševickom blate, stranou prevereného úspešného veľkopodnikateľa, okoteného na tamojší zločinecký, antidemokratický svet z rozhodnutia mafie komunistických vrahov lúzy lumpenproletariátu, v krajine kde nepotrebovali nežnú nehu k tomu, aby mohli komunistickí, mafiánski zločinci úspešne podnikať po americky, po kapitaľisticky, po západniarsky)

Sú to hlúposti, prežitky z pred desiatok rokov, detské hračky určené pre machrovanie.

Maximálne a objektívne radím:

1./Kvalitný backupper na fleške (okrem jeho zavádzača na pevnom disku).

2./Nejakú pro verziu Partition Managera určený na delenie diskových oddielov, opravy MBR/GPT, zarovnanie oddielov (Align partition), ktorý o.i. vymožeností pod RAM rozpozná veľké písmená abecedy, dokáže zmeniť tieto písmená oddielov, vzídený ako pamlsok výhradne z dielne Redmondu na OS Windows.

3./Live distro Sysrescue antivirového SW s vlastným jadrom alebo pod distrom Linuxu, ktorý dokáže kontrolovať pod RAM forenze jednotlivé dekompilované kľúče Registrov Windows.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru