Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Reinstalace os na mobilu

Zdravíčko pánové. Mám tady několik problémových mobilů. První je huawei Y560-L01. Nejde zapnout, sekne se na logu, pak se restartuje a jde do recovery modu, přes který samozřejmě factory reset nejde a dělá pořád to samé. Napadá mě tedy jediné řešení, a to přeinstalovat android. Nejsem žádný profík, zkoušel jsem hledat různé návody na internetu, bez výsledku. Dá se to tedy nějak po domácku s běžným vybavení (PC, internet, paměťová karta, usb kabel atd.) vyřešit, případně jak?
Druhý je lenovo S580. Ten se sice zapne, ale jediné co dělá je že píše "Unfortunately, lenovo launcher has stopped". Jde se dostat do nastavení, udělat i factory reset, ale pořád dělá to samé. Myslíte, že je to softwarová vada nebo vadná deska? A jak to vyřešit?
Další-smasung sm-g350 duos. Při zapnutí píše Firmware update encountered an issue. Select recovery mode in kies and try again. Kies ho nevidí a flash v odinu nejde. Co s tím?
A poslední, lenovo A6020a40. Ten funguje, ale když chci zavolat, tak nebere sim a jediná se kterou něco dělá je od o2 (a neukamenujte mě, nejsem zloděj mobilů dík) u které mi řekne něco jako "mobil je evidován jako odcizený v databázi policie čr a proto je zablokovaný na všechny operátory". Samozřejmě jsem s tim byl na policajtech, kde mi řekli že ho v evidenci nemůžou najít takže by ho neměli komu vrátit a ať si s nim dělám co chci. Takže by mě zajímalo jestli to jde nějak odblokovat protože je jinak funkční.
Takže, dá se s nimi něco dělat, kromě odnsení do servisu?
Dík všem za rady.

Předmět Autor Datum
Huawei muze mit zamknuty bootloader a recovery bez moznosti instalace noveho OS, pokud na to neexist… poslední
RedMaX 02.12.2020 21:39
RedMaX

Huawei muze mit zamknuty bootloader a recovery bez moznosti instalace noveho OS, pokud na to neexistuje nejaky navod a software, kterym to prekonat, tak s tim nic neudelas.

Lenovo proste najdi navod na netu na instalaci custom Androidu a reinstaluj ho. Kdyz to bude HW zavada, tak to proste nedopadne, vic nic nenadelas.

Zbytek kramu vyhod, odnes do sberneho dvora k recyklaci.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru